Mii de credincioşi stau la coadă la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi pentru a se ruga la moaştele Sf. Mc. Filofteia şi Sf. Ap. Andrei

* Pelerinajul are loc anual în preajma sărbătorii Sf. Ap. Andrei, patronul spiritual al Galaţiului *

moasteMii de gălăţeni din oraş, dar şi din zonele rurale ale judeţului ori din judeţele limitrofe stau ore în şir la cozi în faţa Catedralei Arhiepiscolale din Galaţi, unde sunt depuse spre închinare moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia şi moaştele Sfântului Apostol Andrei, patronul spiritual la Galaţiului. Oamenii stau la cozi de circa un kilometru şi îşi aşteaptă răbdători rândul.

Credincioşii spun că vremea ţine cu ei, nu le este frig şi sunt siguri că sfinţii cărora li se închină îi vor ajuta. Pelerinii spun că se roagă pentru copii, familii, iar unii, din zonele inundate ale judeţului, pentru a fi feriţi şi de ape, dar şi de secetă.

Manifestarea religioasă se înscrie în rândul acţiunilor bisericeşti ce se desfăşoară anual în cadrul Zilelor Galaţiului şi al sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, patronul  spiritual al oraşului de la Dunăre şi al întregii Românii.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati