Mii de gălăţeni au participat la Summer Parade

* Cea mai mare paradă desfăşurată vreodată la Galaţi a fost o acţiune din cadrul Zilelor Dunării *

Atmosferă caniculară şi la propriu şi la figurat pe străzile Galaţiului, unde mii de oameni au participat la Summer Parade, cea mai mare paradă pe care a văzut-o vreodată oraşul. Parada a fost deschisă de motociclişti, dar nu a lipsit nici un car alegoric în care erau bătrânul Danubius, însoţit de personaje din desene animate şi de un peşte imens, un alt simbol al Dunării. Participanţii, unii în uniforme, alţii în costume populare, sportivi, membrii unor şcoli de dans sau simpli gălăţeni, au mers în ritm de dans şi au purtat un steag imens, de 500 de metri pătraţi. După ce a străbătut cel mai vechi bulevard central din Galaţi, puhoiul de oameni a ajuns în Grădina Publică. Aici, peste 600 de persoane au încins un flashmob pe ritmuri populare.

Deşi era foarte cald, Galaţiul fiind sub cod portocaliu de caniculă, chiar dacă se lăsa seara, unii dintre participanţi, chiar mai gros îmbrăcaţi, au făcut faţă cu brio.

Summer Parade e la prima ediţie în Galaţi, iar pentru anul viitor organizatorii au planuri mari. Parada a fost organizată în cadrul Zilelor Dunării, care vor continua până duminică inclusiv. Urmează să aibă loc şi concerte, crossul Dunării, un concurs de mountaine bike şi campionatul de tenis, acesta din urmă aflat în desfăşurare. Manifestarea le este oferită gălăţenilor de Primărie, prin Dunărea S.A.

summer parade (64)

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati