Mii de ţigări de contrabandă, ascunse în sticle cu vin

* Poliţiştii de frontieră au confiscat ţigările şi au deschis dosar penal *

Poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, în apropierea Combinatului Siderurgic ArcelorMittal Galaţi, un autoturism marca Honda Accord condus de Galina M., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, despre care existau informaţii că desfăşoară activităţi în sfera contrabandei cu ţigări.

“Pentru continuarea cercetărilor, autoturismul şi persoana au fost duse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite ascunse în sticle din material plastic, ce conțineau un lichid cu miros specific de vin, 3.000 de ţigarete de contrabandă, de diferite mărci. Persoana în cauză a declarat că ţigările respective îi aparţin şi că intenţiona să le ducă unei persoane din municipiul Galați”, se arată într-un comunicat de presă al ITPF Iaşi.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 1.800 lei, în vederea confiscării, iar pe numele femeii poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

DSC_0097

tigari de contrabanda

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati