Militari din cinci ţări au ţinut un moment de reculegere, în Poligonul Smârdan, pentru soldaţii români ucişi în Afganistan

* În Poligonul Smârdan a început, luni, un nou exerciţiu militar internaţional *

Peste 350 de militari din România, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Serbia şi Republica Moldova, participanţi la un amplu exerciţiu militar în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, au ţinut, luni, un moment de reculegere în memoria celor doi soldaţi români decedaţi sâmbătă în Kandahar, Afganistan, iar drapelele celor cinci ţări au fost arborate în bernă.

“După cum știți, doi camarazi și-au pierdut viața în Afganistan, iar astăzi toate drapelele sunt în bernă. De aceea, vă cer să ținem un moment de reculegere în memoria celor doi camarazi”, a spus lt. col. Valentin Viorel Sfrejea, coordonatorul din partea României la exercițiul militar din Smârdan.

La modulul de pregătire Platinum Eagle 16.1, care a început luni şi care se va desfăşura pe durata întregii săptămâni în Poligonul Smârdan, participă 150 de puşcaşi marini americani, 150 de militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galaţi şi militari din Infanteria Marină: 30 din Serbia, 30 din Republica Moldova şi opt din Marea Britanie. În următoarele zile sunt aşteptaţi şi zece militari din Bulgaria.

“Astăzi începem modulul de pregătire Platinum Eagle 16.1, din cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force 16.1, la care participă militari din cinci ţări. Obiectivul principal al acestui exerciţiu este sincronizarea acţiunilor tuturor forţelor, actualizarea tacticilor şi procedurilor pe care le avem în scopul creşterii interoperabilităţii dintre armatele noastre. Avem în faţă o săptămână plină de exerciţii de instruire”, a mai spus lt. col. Valentin Sfrejea.

Modulul de pregătire Platinum Eagle 16.1 se desfășoară în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force 16. BSRF-16 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine ale SUA dislocate în Europa şi Africa, ce se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati