Minicroaziere pe fluviu la Zilele Dunării 2017. PROGRAMUL COMPLET al evenimentului

* Manifestările sunt variate şi le sunt dedicate tuturor gălăţenilor, indiferent de vârstă *

19402132_1940102186205707_7204520323079158339_oGalaţiul marchează şi anul acesta Zilele Dunării. Celebrate anual la sfârşitul lunii iunie, manifestările vor dura patru zile, începând de joi, 29 iunie, până duminică, 2 iulie.

Programul este unul variat, cu activităţi culturale, sportive şi recreative, incluzând minicroaziere pe Dunăre, atmosferă retro şi o paradă pe strada Domnească. Manifestările sunt pentru gălăţenii de toate vârstele, de la bebeluşi la seniori.

Organizatorul evenimentului, desemnat prin licitaţie publică de Primăria Galaţi, este SC Dunărea SA, iar valoarea contractului este de 291.000 de lei, fără TVA, bani publici.

Publicăm programul complet al manifestărilor, aşa cum a fost comunicat de organizator.

PROGAMUL MANIFESTĂRILOR „ZILELE DUNĂRII 2017”, GALAȚI – ROMÂNIA

29 iunie 2017

11:00 – Deschiderea oficială a evenimentului, loc de desfășurare: holul Universităţii „Dunărea de Jos”
11:15 – Vernisajul expoziției de artă plastică „Galați – capitală dunăreană a României”. Expoziția de artă plastică va funcționa în perioada 29 Iunie, ora 11:00 – 02 Iulie, ora 18:00.
11:30 – Dezbaterea „Galațiul de altădată – Port dunărean – considerații istorice”
12:15 – Lansarea campaniei “Selfie cu cartea pe care o citesc” – concurs cu premii. În spațiul alocat manifestării va fi amplasat un stand cu cărți, „Lipește-te de-o carte”, ce vor fi oferite unor vizitatori.
12:30 – Concert susținut de trupa “KALOFONIS”
16:30 – 22:00 – scurte croaziere pe Dunăre pentru minim 500 de persoane. Organizatorii vor pune la dispoziție 3 nave de capacității diferite. Se va asigura ambianța muzicală. Pe țărm, în zona pontonului de îmbarcare, se vor derula mai multe evenimente culturale:
– spectacol care reconstituie atmosfera portului de altădată;
– spectacol de marionete pentru copii;
– fanfară care va marca sosirea și plecarea navelor de la țărm;
– ambianță muzicală continuă, decorațiuni;
– punct de informare privind îmbarcarea turiștilor.
Tot în 29 iunie va debuta concursul național de tenis „Cupa Dunării” pentru seniori, pe categorii de vârstă. Evenimentul se va desfășura până la 2 Iulie 2017 și va avea loc la baza sportivă „Atlas” din Strada Stadionului nr. 9.

30 iunie 2017

Această zi este dedicată unui eveniment la care sunt invitați gălățeni de la mic la mare care să participe la o manifestare plină de voie bună, dinamică, cât mai viu colorată, diversă, civilizată. Asociații, cluburi, școli de muzică și dans, elevi, studenți, familii împreună cu prieteni, bebeluși, însoțiți de animale de companie care se vor deplasa în ritmul muzicii, asigurată de pe platforme mobile. “Summer Parade” va începe la ora 17:00 și va porni de la „Fata pe valuri” (blocurile P) și se va deplasa până la Grădina Publică unde se va organiza un flash mob pentru cel puțin 600 de persoane în jurul orei 20:00. Fiecare grup va putea prezenta în mișcare sportul sau activitățile recreative pe care le practică.

1 iulie 2017

Pe faleza inferioară se va desfășura începând cu ora 9.00 „Crosul Dunării” concurs deschis pentru copii până în 14 ani, tineri și adulți peste 14 ani, în competiții separate pentru femei și bărbați. Distanțele vor fi diferite în funcție de categoriile de vârste. Persoanele cu dizabilități sunt invitate să participe la competiție. Se vor acorda premii și pentru cel mai tânăr și pentru cel mai vârstnic participant, pentru mămicile cu bebeluși clasate pe primele locuri, pentru primii trei clasați însoțiți de animale de companie. Toți participanții vor primi diplomă de participare.

În seara zilei de 1 iulie 2017, începând cu ora 19:30, pe esplanada din fața Hotelului Danube Stars (fost Dunărea), un spectacol de gală pentru toți gălățenii iubitori de muzică. Trei momente speciale timp de aproape 3 ore. Piața Domnească va fi o adevarată sală de spectacol în aer liber. Veți recunoaște și fredona melodii compuse de Johann Strauss, Ennio Morricone, Iosif Ivanovici, Giuseppe Verdi și mulți compozitori celebri. Veți putea dansa în ritmul valsurilor de neuitat. Accesul în Piața Domnească, unde vor fi montate peste 350 de scaune, se va face începând cu ora 19:00.

2 iulie 2017

Seria de evenimente se va încheia în 2 iulie 2017, când veți putea asista în Valea Țiglinei începând cu ora 10:00 la un concurs de ciclism “montan” urban. Vor participa amatori dar și cicliști legitimați.

În aceeași zi se va încheia concursul de tenis pentru seniori.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati