Ministerul Apelor va aloca bani pentru a regulariza albiile pârâurilor Suhu şi Geru din judeţul Galaţi

* Anunţul a fost făcut, joi, de ministrul Finanţelor Publice, gălăţeanul Viorel Ştefan *

Ministerul Apelor şi Pădurilor va aloca, în acest an, un buget special destinat derulării lucrărilor de regularizare a albiilor pârâurilor Suhu şi Geru din judeţul Galaţi, care au provocat inundaţii dezastruoase în ultimii ani, a anunţat, joi, la Galaţi, ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, care e şi deputat de Galaţi. Potrivit oficialului, acest buget va fi aprobat săptămâna viitoare, după care va începe proiectarea, care ar putea dura aproximativ trei luni, iar apoi vor începe lucrările de regularizare.

“Având în vedere frecvenţa inundaţiilor din localităţile Pechea şi Slobozia Conachi, s-a luat în analiză necesitatea regularizării cursurilor de apă Suhu şi Geru. Această regularizare făcea parte dintr-un proiect mai amplu pe fonduri europene. Având în vede inundaţiile de anul trecut, s-a luat decizia ca Ministerul Apelor şi Pădurilor să decupeze secţiunea cu regularizarea celor două pârâuri şi să devină un proiect separat, finanţabil din bugetul propriu al Apelor Române. S-au alocat banii necesari pe 2017, iar săptămâna viitoare se votează bugetul, după care se trece la proiectare, astfel încât lucrările să înceapă în acest an”, a declarat Ştefan Viorel.

Ministrul Viorel Ştefan s-a aflat joi la Galaţi alături de vicepremierul Sevil Shhaideh, participând la o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale interesate de accesarea de proiecte cu finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi în cadrul programelor de finanţare ale Uniunii Europene.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati