Mircea Şerbănoiu: La Brăila se ucid câini, nu se eutanasiază

* Conform declarațiilor ONG-urilor brăilene, au fost uciși peste 100 de câini *

Asociaţiile de protecţie a animalelor din Brăila au lansat acuzaţii serioase la adresa primarului Marian Dragomir, după ce acesta a dat dispoziție pentru a fi eutanasiați câinii din padocuri. Peste 100 de câini au fost ucişi din octombrie și până acum, conform declarațiilor ONG-urilor brăilene.

CandeaMircea Şerbănoiu (foto sus), preşedintele Federaţiei pentru protecţia animalelor şi mediului, şi Cosmin Cândea (foto dreapta), iubitor de animale şi preşedinte al ONG-ului “Vreau să fiu liber”, au vorbit, luni, în platoul emisiunii “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, despre acest subiect. Cei doi au subliniat că locul câinilor fără stăpân nu este pe stradă şi că aceștia trebuie strânși, duși în adăposturi, sterilizați, microcipaţi și promovați pentru a fi adoptați. În schimb, administraţia brăileană tratează cu superficialitate subiectul câinilor fără stăpân și nu comunică cu organizațiile pentru protecția animalelor, au acuzat cei doi.

“Dispreţ, lipsă de respect față de cei care încearcă să te sprijine. Tot ceea ce face primarul face împotriva organizațiilor pentru protecția animalelor, nu împotriva iubitorilor de animale. (…) Nu cunoaște deciziile legale. S-a ferit să folosească termenul de eutanasiere pentru că eutanasierea este un termen consacrat și este un act medical care vizează animalele bolnave incurabil. (…) La Brăila se ucid câini, nu se eutanasiază. (…) Nu suntem măcelari și nu ar trebui să omorâm animale”, a declarat Mircea Şerbănoiu.

“Au fost omorâți peste 100 de câini. S-au ferit de organizațiile iubitorilor de animale. Au ucis câini, ba după program, ba foarte dimineață până la începerea programului. Câinii omorâți au dispărut foarte repede din adăposturi. Totul s-a făcut pe furiş… ca hoții!”, a afirmat şi Cosmin Cândea.

Critici au venit şi din partea Cosminei Cerva, din București, membru fondator al Mișcării Dreptate Pentru Animale, care a avut o intervenţie telefonică la “Deschide Lumea”. “Legislaţia este cumva lacunară, dar are niște prevederi foarte clare. Aceste animale nu pot fi omorâte după ce sunt capturate, dacă nu sunt îndeplinite niște cerințe. În primul rând, aceste animale trebuie să fie promovate pentru adopție. (…) Sunt localități unde există locuri libere în adăpost, există bugete și, cu toate acestea, autoritățile omoară animale. (…) Din păcate, de vreo 20 de ani, cineva mănâncă banii acestor animale. (…) În București, ASPA a avut contract cu trei SRL-uri pentru capturare. Acele SRL-uri încasau 50 euro/câine prins din stradă și dus în adăpost. Un adevărat business. Și așa am ajuns să transformăm, încet-încet, protecția animalelor într-o afacere”, a spus Cosmina Cerva.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati