Mită la Rutieră: 11 agenţi din Galaţi şi Tecuci, cercetaţi pentru luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu. Percheziţiile sunt în derulare

* Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie *

Mai multe percheziţii sunt în curs de derulare la ora difuzării acestei ştiri, într-un dosar care vizează poliţişti corupţi din Galaţi şi Tecuci, a informat Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). “Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu. În cursul zilei de astăzi, 31 ianuarie 2017, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorului de caz, se efectuează 12 percheziţii domiciliare, în cauză fiind cercetate acte de corupție comise de către 11 agenți de poliție din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Tecuci, respectiv din cadrul Serviciului Rutier al Poliției municipiului Galați”, a informat PÎCCJ.

Din probatoriul administrat până în prezent, s-a reținut că, pretinzând și primind diverse foloase, în special bani, cei 11 agenți de poliție și-au încălcat îndatoririle de serviciu și nu au aplicat sancțiunile pe care situațiile de fapt constatate în exercițiul atribuțiilor de serviciu le-ar fi impus să o facă. În mod concret, după cum a rezultat din cercetările efectuate, agenții de poliție au menționat în procesele verbale de sancționare abateri mai ușoare decât cele comise în realitate de către contravenienți, cu scopul de a aplica ulterior sancțiuni mai blânde.

În acest dosar urmează a fi audiați mai mulți contravenienți.

Cercetările efectuate în cauză s-au desfășurat cu aportul  Direcţiei Generale Anticorupție, al Direcției de Investigare a Infracțiunilor Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al Brigăzii Speciale de Intervenție ”Mihai Viteazul” din cadrul Jandarmeriei Române, precum și cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operaţiuni Speciale.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati