Monumentele istorice din județ vor fi reabilitate pe banii CJ Brăila

* În urma solicitărilor repetate ale consilierilor județeni PNL, s-a decis ca pentru 2018 să fie alocate sumele necesare pentru reabilitarea celor 11 monumente istorice identificate în județul Brăila *

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Brăila s-a decis să se dea curs propunerii consilierilor liberali, făcută cu două luni în urmă, de acordare a finanțării necesare pentru reabilitarea monumentelor istorice din județ. Mai precis, CJ va acoperi 99% din suma totală necesară reabilitării fiecărui monument în parte și va acoperi și costul expertizelor.

“În urmă cu două luni am solicitat alocarea sumei de 900.000 de lei pentru reabilitarea monumentelor istorice din Brăila, în vederea pregătirii pentru centenarul Marii Uniri. Am fost asigurați că vor fi alocați niște bani, după ce vor fi inventariate. Azi, după două luni, suntem în același moment și eu vă propun din nou alocarea a 900.000 de lei pentru reabilitarea monumentelor istorice din județul Bralia, iar banii să fie trași în urma unor cereri făcute de Consiliile Locale, mai departe să fie un contract de asociere, o formalitate pe care CJ să o aibă cu ei, dar CJ să aibă o finanțare de 99% din proiect și să nu le afecteze banii pe care îi au de tras din proiectele cu cofinanțare pentru anul viitor, în acord cu CJ”, a subliniat consilierul județean PNL Alexandru Dănăilă.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a precizat că monumentele au fost deja identificate, în număr de 11, și că CJ va aloca bani nu numai pentru reabilitarea lor, ci și pentru expertiza de dinainte de reabilitare, astfel încât primăriile în a căror administrare sunt să nu aibă niciun fel de cheltuieli în acest sens.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati