A murit din cauza frigului. Primul deces cauzat de ger, în această iarnă, în judeţul Galaţi

* Gerul este, uneori, factor favorizant al decesului în cazul bolnavilor care fac efort în frig *

Viscolul face victime și în județul Galați. Un bărbat în vârstă de 74 de ani din satul Pleșa, găsit mort într-o magazine neîncălzită, este prima persoană decedată din cauza hipotermiei, în acest sezon rece, în județul Galați. Bărbatul a fost găsit de o vecină în magazia insalubră și neîncălzită. Femeia a chemat prin 112 un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, dar cadrele medicale sosite nu au mai putut decât să constate decesul bărbatului. În urma autopsiei, transmisă de la Serviciul de Medicină Legală către Direcția de Sănătate Publică Galați,  s-a stabilit că omul a murit din cauza frigului.

Gerul este factor agravant și, uneori, favorizant al decesului și în cazul persoanelor care au afecțiuni și fac efort, acum, în frig. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit, în Galați, după ce s-a încercat resuscitarea lui. Omul ar fi făcut efort în timp ce încerca să curețe zăpada strânsă peste noapte.

Deocamdată nu au fost cazuri în care ambulanțele să nu ajungă la pacienţi, cu o singură excepție, la Crăiești – două utilaje de la Drumuri Naționale escortează o ambulanţă care trebuie să ajungă la un cardiac din zonă.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati