UPDATE ora 23.30: Primarul Simionescu şi fostul director economic Anghelescu, arestaţi preventiv pentru 30 de zile, au stat încuiaţi în sală până la pronunţare

stoica anchelescu2UPDATE ora 23.30 – Aurel Simionescu, primarul Brăilei, şi Stoica Anghelescu, fostul director economic al Primăriei Brăila, au primit vestea că sunt arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, încuiaţi alături de avocaţii lor în sala în care s-a judecat cererea procurorilor DNA de a-i aresta. Asta pentru că cei doi inculpaţi au fost aduşi destul de târziu la instanţă, în dube, de la arestul Poliţiei. De la ora 17.45, când au ajuns ei, şedinţa de judecată s-a terminat după ora 21.00. Deja după ora 19.00 cei doi erau practic liberi deoarece le expiraseră ordonanţele de reţinere de 24 de ore, emise miercuri seară. Ar fi putut ieşi în holul Tribunalului, alături de avocaţi, dar au preferat să rămână în sala de judecată, probabil deoarece voiau să stea departe de presa de pe hol, iar avocaţii au acceptat să stea alături de ei, toţi încuiaţi până la pronunţare.

În jurul orei 22.00, avocaţii au ieşit singuri din sala de judecată. „Au primit amândoi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile şi deja am contestat decizia în sală. Sunt oameni inteligenţi, dar e de rău, asta e viaţa. Despre studierea probelor, nu poţi să studiezi 30 de volume în jumătate de oră. Au fost dispute juridice aprinse cu probleme ridicate şi de noi, dar şi de Parchet. Vom vedea“, a spus Ioan Paul Vasilache, avocatul primarului Aurel Simionescu.

Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri europene în legătură cu lucrările de modernizare ale Bulevardului Dorobanţi din Brăila. La cinci zile de la înregistrarea dosarului la Curtea de Apel Galaţi se va judeca contestaţia formulată de avocaţi la decizia arestării preventive luată de Tribunal.


UPDATE ora 22.00 – Judecătorii Tribunalului Galaţi au aprobat, joi seară, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului Brăilei, Aurel Simionescu, şi a fostului director economic din cadrul Primăriei, Stoica Anghelescu.

Cei doi sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum şi schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene.

Ancheta vizează reabilitarea Bulevardului Dorobanţi din municipiul Brăila cu o asociere de firme care a fost declarată câştigătoare de Primărie deşi a oferit un preţ mai mare decât cel avansat de ceilalţi ofertanţi, această alegere generând un prejudiciu de 10 milioane de euro.

Vom reveni cu amănunte.


Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, reținut încă de miercuri seară de procurorii DNA Galati pentru fapte asociate celor de corupție, a fost adus joi, cu puțin înainte de ora 17.00, la Tribunalul Galaţi, unde se va judeca cererea procurorilor anticorupție de arestare preventivă a edilului.

DNA cere, totodată, şi arestarea preventivă a lui Stoica Anghelescu, fostul director economic al Primăriei Brăila. Anghelescu a fost adus şi el la Tribunalul Galaţi.

Primarul Aurel Simionescu a fost întrebat de jurnaliști la sosirea la instanță cum comentează acuzele ce i se aduc, răspunzând că, deocamdată, nu comentează.

Articol în curs de actualizare.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati