Saghian: Nica e fără cuvânt, fără caracter, fugar şi acuzat de corupţie şi e înconjurat de oameni fără calitate, demnitate şi responsabilitate

* Saghian a părăsit PSD după 22 de ani de activitate în acest partid, nemulţumit de refuzul filialei gălăţene de a se reforma *

UPDATE – Vicepreşedintele PSD Galaţi, senatorul Gheorghe Saghian a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că şi-a depus demisia din PSD. Saghian a precizat că motivul pentru care a decis să părăsească partidul este chiar preşedintele PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica, dar şi o parte din echipa acestuia, despre care a spus că sunt oameni “fără calitate, demnitate şi responsabilitate”, iar pe Dan Nica l-a catalogat ca fiind “un om fără cuvânt, fără caracter, fugar şi acuzat de corupţie”. În aceste condiţii, Gheorghe Saghian a anunţat că s-ar simţi umilit dacă ar mai rămâne în PSD.

Printre persoanele care fac parte din echipa lui Dan Nica, echipă în care Saghian spune că nu se mai regăseşte, senatorul demisionar i-a nominalizat pe: Costel Fotea (county manager), Nicolae Bacalbaşa (preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi), Marius Mărgărit (fost consilier judeţean, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor), deputaţii Florin Pâslaru, Lucreţia Roşca şi Viorel Ştefan. Despre acesta din urmă, senatorul Gheorghe Saghian a declarat că deţine funcţia de vicepreşedinte, deşi vine extrem de rar la Galaţi şi în colegiul în care a fost ales deputat. “Vă spun cu mare sinceritate că Ştefan Viorel nu prea a stat prea mult în Galaţi. Dacă ar fi să-i contabilizăm timpul, cred a stat mai multe zile la stilist – ştiţi că-şi vopseşte părul! –, decât în colegiul lui, ăsta e adevărul… Şi acum a ajuns ditamai vicepreşedinte, este strigător la cer pentru foarte mulţi pesedişti cu demnitate”, a spus Saghian.

Cât îl priveşte pe liderul PSD Galaţi, Dan Nica, Saghian a spus că acesta “s-a schimbat în rău în vara lui 2015”, atunci când au avut loc alegerile interne pentru preşedinţia organizaţiei judeţene. “În comitetul executiv din august, Dan Nica a anunţat că nu va mai candida la alegerile interne, pentru că este la 2.000 de kilometri de Galaţi, la Bruxelles, şi nu are cum să ajute colegii în campania electorală, că este nevoie de o altă echipă. Am candidat, deoarece colegii mi-au cerut. Domnul Viorel Ştefan şi-a anunţat şi el candidatura, dar văzând că peste 80%  din membri mă susţineau şi aflând că aveam în intenţie o reformă în interiorul conducerii oragnizaţiei – că trebuie să recunoaştem, lumea s-a cam săturat de aceleaşi persoane din PSD care se îngrămădesc la funcţii –,  Dan Nica,  pentru a-şi salva oamenii lui,  s-a răzgândit şi-a anunţat candidatura. Nimeni nu a ştiut că Nica nu are cuvânt şi că vrea să-şi salveze acoliţii”, a afirmat de acum fostul vicepreşedinte PSD.

Saghian a vorbit şi despre actualul primar al oraşului, Marius Stan, despre care a spus că a fost sabotat de PSD, prin voturile din Consiliul Local, care i-au blocat acestuia multe proiecte. “Bine, a avut şi proiecte gen avioane, tunelul, stadionul, lucruri greu realizabile, dar a avut şi proiecte bune”, a mai spus Saghian.

Senatorul s-a referit şi la relaţia cu actualul preşedinte CJ, Nicolae Bacalbaşa. “Am avut o relaţie tensionată cu Bacalbaşa, pe care îl respect ca om de cultură, pe administraţie, mai puţin. Eu m-am certat cu Bacalbaşa din cauza unor colegi de-ai mei pe care nu-i respecta, îi înjura, le făcea dosare penale, cum e  cazul de la Bălăşeşti, unde primarul şi 70 de persoane sunt chemate pe la poliţie… Ei au spus că le este frică să ia atitudine, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu primarul din Jorăşti, din Suceveni”, a explicat Saghian.

Senatorul a precizat că în viitor va acţiona ca şi parlamentar independent şi se va retrage şi de la conducerea Comisiei de Agricultură a Senatului, întrucât, potrivit algoritmului, aceasta ar trebui să revină unui parlamentar PSD.

Deşi Gheorghe Saghian a precizat că a primit oferte din partea multor partide politice, el a spus că, deocamdată, nu a optat pentru un alt partid, adăugând, însă, că până la alegerile locale din vară este posibil să se înscrie într-un alt partid. Potrivit lui Saghian, partidul în care se va înscrie va trebui să fie “un partid care să aibă mulţi tineri, cu cont pe Facebook, să aibă o organizaţie serioasă de femei, de tineret”.

Gheorghe Saghian a fost social-democrat în ultimii 22 de ani, ultima funcţie deţinută în cadrul filialei locale fiind cea de vicepreşedinte.


Despărţire, chiar de Dragobete, la PSD. Senatorul Gheorghe Saghian, ales pe listele Uniunii Social-Liberale în Colegiul Uninominal 2 la alegerile parlamentare din decembrie 2012, şi-a dat demisia din Partidul Social Democrat, au declarat, pentru Reperul, surse care doresc să-şi păstreze anonimatul.

Conform aceloraşi surse, Saghian va susţine miercuri, la ora 12:00, la Centrul de Afaceri „Dunărea”, o conferinţă de presă în care îşi va anunţa despărţirea de partidul căruia i-a perfecţionat „maşinăria” politică din satele şi comunele judeţului Galaţi.

Articol în curs de actualizare.

4003 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati