Nou-născut într-o familie de refugiaţi sirieni care a găsit adăpost la Galaţi

* Micuţul Yosiuf este al treilea băieţel al familiei transferate din Grecia în România *

Mare bucurie la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi când au aflat că într-o familie de sirieni recent ajunsă aici s-a născut un nou membru. Tatăl, Mohanad Al Hussein, care mai are încă doi copii, băieţi şi ei, este extrem de fericit că a reuşit să fugă din calea războiului şi să îşi protejeze familia acum lărgită. Deşi i-a pus numele Yosiuf, tatăl nu exclude să îl numească şi Andrei, după protectorul oraşului de la Dunăre, sărbătorit în aceste zile prin pelerinaje, târguri şi concerte publice.

Chiar dacă naşterea nu a fost uşoară, Nour, tânăra mamă, era şi ea fericită. Micuţul Yosiuf a venit pe lume la Maternitatea Spitalului de Urgenţă din Galaţi, iar medicii spun că starea lui de sănătate este bună.

Familia, transferată din Grecia în România în cadrul programului de relocare intra UE, se află în ţara noastră din luna octombrie, perioadă în care a parcurs procedurile privind acordarea unei forme de protecţie internaţională, cererile fiind soluţionate prin acordarea statutului de refugiat.

Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil de la Galaţi are o capacitate de 200 de locuri şi asigură recepţia, cazarea, soluţionarea cererilor de azil şi asistenţă solicitanţilor de azil şi persoanelor cu o formă de protecţie depuse pe raza judeţelor Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati