UPDATE: Gălăţeanul din Drăguşeni a ajuns la spital, iar cei blocaţi pe drumurile judeţului au fost salvaţi

UPDATE ora 15:00 – Echipajele medicale și de salvare au reușit să intervină atât în cazul unui bolnav în vârstă de 76 de ani, cât și în cazul mai multor persoane blocate în mașini pe DJ 251 Galați – Pechea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galați, lt. col. Eugen Chiriță, echipajele ISU şi ale Serviciului de Ambulanţă au reuşit să ajungă, cu o ambulanță și o șenilată, la pacientul de 76 de ani aflat în stare comatoasă în localitatea Nicopole din comuna Drăgușeni. De acolo, pacientul a fost transportat la Spitalul Județean din Galați.

Totodată, s-a reuşit salvarea celor șase persoane care erau blocate în maşini pe DN 251 Galați – Pechea.

În plus, un echipaj al ISU Galaţi a preluat şi trei cetăţeni moldoveni, între care un copil, care rămăseseră blocaţi în trafic în zona oraşului Târgu Bujor. Cei trei au fost conduşi la Primăria din Tg. Bujor, urmând să li se asigure cazare şi masă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați a lansat şi un apel către cetăţeni să evite deplasările cu propriile maşini pentru transportul bolnavilor către unităţile medicale şi să apeleze la ajutorul autorităţilor, folosind numărul unic de urgenţă 112.

A consemnat: Ciprian Şchiopeţ


* O ambulanţă încearcă să ajungă la un bolnav şi mai multe persoane sunt blocate pe drumuri *

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Viscolul puternic a închis deja mai multe drumuri naţionale şi judeţene din Galaţi şi creează probleme serioase pe tronsoanele pe care încă se circulă. O ambulanţă asistată de o şenilată (foto stânga) încearcă să ajungă în nordul judeţului, la un pacient în stare comatoasă, şi mai multe maşini sunt blocate pe drumurile din teritoriu.

„La Primăria Cudalbi se află 11 cetățeni austrieci, surprinși de viscol în trafic, și se acționează acum pentru a se ajunge la un pacient de 76 de ani aflat în stare comatoasă, în localitatea Nicopole, comuna Drăgușeni, cu o ambulanță și o șenilată în vederea transportării la spital. Se intervine punctual pentru deblocarea unor autoturisme blocate în trafic, șase persoane aflându-se acum pe DN 251 Galați – Pechea”, a informat Prefectura Galaţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati