O asociere româno-italiană va implementa sistemul de e-ticketing la Galaţi pentru 26 de milioane de lei

* Termenul de execuţie este de un an şi jumătate, iar perioada de garanţie este de cinci ani *

A fost atribuit contractul de achiziție a sistemelor E-Ticketing pentru transportul în comun din municipiul Galaţi, a anunţat Primăria. “Valoarea contractului atribuit este de 26.151.431,15 RON (fără TVA), ofertantul cu preţul evaluat cel mai scăzut şi ofertă substanţial admisibilă fiind Asocierea AEP Ticketing Solutions (Italia) – Certsign SA (România) – Swarco Traffic SRL (România). Termenul de semnare a contractului este de maxim 28 de zile de la notificare”, a comunicat Biroul de Presă al Primăriei.

Conform aceleiaşi surse, asocierea câştigătoare va proiecta, construi, opera şi menţine Sistemele de Taxare Automată a Titlurilor de Călătorie, de Informare a Pasagerilor şi Managementul Flotei. Durata perioadei de proiectare şi execuţie este de 18 luni, iar perioada de operare şi mentenanţă este de 60 de luni.

“Sistemul AFC va permite mai multor tehnologii de emitere a biletelor să coexiste. Sistemul va include bilete cu coduri de bare, care vor putea fi furnizate pe hârtie sau pe un telefon mobil (m-ticket). Va exista şi un smart card de transport cu sigla Municipiului Galaţi care va permite încărcarea de titluri de transport public temporare. Toate titlurile de călătorie, fie bilete pe hârtie sau m-ticket, fie smartcarduri nominale (abonamentele) sau nenominale, vor trebui validate la urcarea în mijlocul de transport la validatoarele contactless ce vor fi instalate în fiecare mijloc de transport public”, a informat Primăria.

Informarea Pasagerilor va permite informarea pasagerilor în staţii, precum şi electronic prin aplicaţia de management al călătoriei. În staţii vor fi instalate panouri cu afişaj tip led ce vor oferi informaţii cu privire la rute, precum şi timpul estimat până la sosirea mijloacelor de transport public în staţie.

Managementul Flotei va permite operatorului monitorizarea întregii flote de transport public. Totodată, prin instalarea sistemelor de numărare a pasagerilor în toate vehiculele de transport public se va putea urmări eficientizarea rutelor de transport din municipiul Galaţi.

3528 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati