O grupare din Galaţi, destructurată după furturi de peste un milion de euro din magazine din Franţa

* Pe numele membrilor grupării au fost emise mandate europene de arestare *

O grupare infracţională din judeţul Galaţi care a furat bunuri în valoare de peste un milion de euro din magazine din Franţa a fost destructurată în urma unor percheziţii. “Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, în cadrul unei comisii rogatorii internaţionale, formulată  de Tribunalul de Mare Instanţă Besancon – Franţa, au efectuat 15 percheziţii domiciliare în județul Galaţi. Au fost vizate locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat şi tăinuire. Membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada aprilie 2015 – decembrie 2016,  ar fi pătruns, prin efracție, în mai multe spații comerciale de pe teritoriul Franței, de unde ar fi sustras bunuri de peste 1.000.000 de euro. În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate haine, bijuterii și parfumuri –  bunuri susceptibile a proveni din furturi, precum și sumele de 5.515 euro și 13.500 de lei”, se arată într-un comunicat al autorităţilor judiciare.

Tribunalul de Mare Instanţă din Besancon a emis mandate europene de arestare preventivă pe numele a șase persoane, cinci bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 31 și 24 ani.

În urma percheziţiilor, la care au participat şi Jandarmeria Naţională Besancon şi un judecător de la Tribunalul de Mare Instanță Besancon, au fost puse în executare 12 mandate de aducere.

DSCN3434

DSCN3400

2604 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati