O lebădă cu aripa ruptă a fost salvată de un poliţist de frontieră, de pompieri şi localnici

* Pasărea va fi operată la aripă de un medic veterinar *

Operațiune de salvare de pe o baltă a unei lebede cu aripa ruptă, în localitatea Şiviţa. Pasărea rănită s-a refugiat în urmă cu circa trei săptămâni pe baltă. Între timp, despre soarta ei a aflat și un polițist de frontieră. Ștefan Scânteie și-a dat seama că pasărea are o aripă ruptă pentru că înota, dar nu putea zbura, așa că a sunat la mai multe asociații de protecţie a animalelor, dar nici una nu a răspuns solicitării. Așa că, în ziua lui liberă, a mobilizat câțiva localnici pentru a salva pasărea. Nu au reușit inițial, dar au cerut și intervenția pompierilor. Astfel, un echipaj de pompieri, dar și un medic de la Direcția Sanitar Veterinară au ajuns în zonă pentru a prelua pasărea. Operațiunea de salvare nu s-a dovedit una prea ușoară, dar, până la urmă, lebăda a fost preluată de pompierii gălățeni.

“A fost o misiune grea deoarece barca pompierilor nu putea înainta, era stuf mult, dar cu ajutorul cetățenilor s-a capturat lebăda”, a spus lt. col Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

După o primă evaluare s-a stabilit că pasărea va fi supusă unei intervenții chirurgicale în urma căreia vârful aripii va fi amputat. “I se vor recolta probe pentru a verifica dacă are sau nu gripă aviară. Nu cred, ea are aripa fracturată, are fractură deschisă și va fi necesară amputatea”, a spus dr. Vasile Ștefan, de la DSV Galați.

Operația nu îi va afecta însă capacitatea de zbor, motiv pentru care, după ce se va vindeca, se va stabili dacă aceasta va rămâne în captivitate sau va fi eliberată.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati