O mie de liberali în stradă la Galaţi şi 700 la Brăila, pentru susţinerea moţiunii de cenzură PSDragnea

* Membrii şi simpatizanţii PNL din cele două oraşe se tem de o nouă criză economică, generată de măsurile luate de Cabinetul Tudose în ultimele luni *

La Galați, 1.000 de persoane, membri sau simpatizanți ai PNL, din oraş şi din judeţ, au participat în fața Prefecturii la mitingul de susţinere a moțiunii de cenzură “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, depusă de PNL şi USR împotriva Guvernului PSD-ALDE condus de Mihai Tudose. Oamenii au huiduit şi au scandat împotriva PSD și au citit și textul moțiunii. Au fost scandări anti PSD, s-a cerut demisia, s-a huiduit și s-a strigat hoții. Teama față de creșterea actuală a prețurilor, de previzionata reducere a salariilor din IT și nu numai sunt principalele nemulțumiri ale celor care au ieșit în stradă pentru a susţine moţiunea depusă de liberali.

La Brăila, aproximativ 700 de oameni s-au strâns la mitingul de susținere a moțiunii de cenzură inițiate de PNL. Deși le-a fost refuzată solicitarea de a se racorda la rețeaua electrică a Palatului Administrativ, pentru a cupla o stație prin care să se facă auziți sutelor de brăileni strânși în piață, liderii liberali brăileni s-au descurcat și le-au vorbit oamenilor chiar din mijlocul lor. Asfel, după ce președintele organizației de tineret, Adrian Tabarac, a dat citire moțiunii, președintele organizației județene, Alexandru Dănăilă, le-a atras atenția oamenilor că este important ca vocea lor să se audă până la București, acolo unde Guvernul este condus chiar de un brăilean, ale cărui decizii, însă, fac nefericită o țară întreagă.

“Noi am venit astăzi aici să susținem moțiunea de cenzură, să dăm jos Guvernul. Dacă va fi nevoie, vom merge până la București și vom merge și la Palatul Parlamentului și vom spune că acest Guvern, care e condus de un brăilean, nu face lucruri bune pentru țară. Trebuie să se oprească! Tot Guvernul, toată țara e condusă de un condamnat, în persoana lui Dragnea. Toate problemele pe care le are țara acum sunt din cauza modului în care PSD a înțeles să guverneze. Și eu m-am săturat, și voi! Vă mulțumesc că ați venit aici. Acest miting pe care noi îl facem la Brăila se întâmplă și în alte județe. Sperăm ca oamenii să înțeleagă că există o șansă, o alternativă și nu suntem captivi în această guvernare PSD care ne-a mințit și acum deservește cu totul altceva. Vă mulțumesc că ați venit și sperăm ca împreună să dăm Guvernul jos”, a afirmat Dănăilă.

La rândul său, prim-vicepreședintele filialei brăilene, Cătălin Boboc, a subliniat faptul că i se pare ireal modul în care Dragnea minte populația, ieșind public și spunând că se înregistrează o creștere economică, deşi românii se simt cu buzunarele din ce în ce mai goale. “Uitați-vă unde am ajuns, dacă în țara asta sunt oameni care îndrăznesc să creadă într-un condamnat penal, care o dată pe săptămână ne explică la TV că avem cea mai mare creștere economică, dar noi vedem cu toții că suntem morți de foame și că toate se scumpesc și că, de fapt, nimic nu se construiește… Dar ei ne explică în continuare și încearcă să ne convingă de cât de bine o ducem. Mulțumesc celor de la PSD care, nici de la Primărie, nici de la Prefectură, nu ne-au dat voie, nu ne-au dat acces la curent, ca să zbieram aici, parcă suntem niște oameni adunați de nicăieri. Avem aceleași drepturi ca și ei, dar nimeni, dacă noi nu ne ridicăm să ne strigăm nemulțumirile, nu va face nimic. Și așa ei au degetele băgate în urechi. Asta e doar un început, poate nu a fost suficient, dar vom face lucrul acesta încontinuu”, a spus Boboc.

Liberalul Florin Cîrligea a atras atenţia că, din punctul de vedere al unui om de afaceri, situația economică a țării este similară cu cea din perioada 2008-2009 și că, în ritmul acesta, lucrurile nu vor face decât să se înrăutățească. “Ne aflăm foarte aproape de celebrul an 2008 în care Tăriceanu era prim-ministru și în care aveam o mare creștere economică și o mare datorie publică. Cu părere de rău pentru cei care au rate, va fi o mare, mare jale. Se va întâmpla ca în 2009, când oameni care au plătit ratele ani de zile nu vor mai avea cu ce să plătească. Creșterea prețurilor e artificială, lumea se împrumută, iar acești criminali au mărit ROBOR-ul, care, dacă va mai crește, pentru mediul de afaceri va fi jale, pentru oameni va fi și mai mare jale”, a spus Cîrligea.

miting pnl braila

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati