O navă impresionantă pentru Marea Nordului a fost lansată astăzi la Şantierul Naval Damen de la Galaţi

* Nava este destinată întreţinerii turbinelor eoliene, dar şi a altor proiecte *

O impresionantă navă destinată întreţinerii turbinelor eoline şi a altor proiecte în Marea Nordului a fost  lansată vineri la Şantierul Naval de la Galaţi, cel mai mare din grupul olandez Damen. “Bibby Wavemaster 1”, cum a fost numită nava, are o lungime de 90 de metri şi nu mai puţin de şase ascensoare la fiecare platformă de acces  pentru a facilita accesul echipajului. Nava este construită pentru un partener englez al cărui reprezentant, Stephen Blackie, a spus că este extrem de satisfăcut de ce au reuşit constructorii navalişti gălăţeni să realizeze. Cel mai probabil, va mai construi la Galaţi. Aceeaşi sursă a precizat că vor avea grijă ca efectele Brexitului să nu influenţeze, pe termen lung, colaborarea cu partenerul român sau cu grupul olandez din care acesta face parte,  deşi  moneda le va influenţa afacerile în totalitate.

Reprezentantul grupului Damen la lansare, Peter Robert, este şi el mulţumit de nava livrată şi nici nu avea cum să aleagă alt şantier pentru construcţie, cel de la Galaţi fiind cel mai maredin grup.

Florin Spătaru, director de resurse umane şi programe corporatiste la Damen Galaţi, a precizat că şantierul gălăţean este capabil să realizeze şi nave militare încă din 2004 şi o şi face. Evident că pot construi şi cele patru corvete militare care ar fi trebuit să se realizeze la Galaţi, potrivit unei hotărâri a guvernului Cioloş, acum abrogată. Aceeaşi sursă a precizat că planul de afaceri nu a fost esenţial afectat de abrogarea ordonanţei cu pricina.

De la începutul acestui an, la Şantierul Naval de la Galaţi au fost lansate 10 nave şi până la finalul anului se va ajunge sau depăşi cifra de 22 de nave.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati