O nouă încercare: Brăila și Galațiul pun bazele unei asocieri intercomunitare. “Nu avem orgolii!”

* Informaţia a fost dezvăluită de primarul Brăilei, Marian Dragomir, care a precizat că se lucrează intens la statutul acestei asocieri ca să nu mai existe chestiuni generatoare de conflicte şi zona metropolitană să se dezvolte cu adevărat *

Administrațiile publice ale județelor Brăila și Galați încearcă, de data aceasta la modul concret, să pună bazele unei asocieri intercomunitare, care să aibă în vedere dezvoltarea zonei metropolitane. Dacă până acum pe acest subiect a fost multă vorbă, dar fapte mai puține din partea ambelor entități implicate, de această dată asocierea va funcționa pentru că sunt implicați oameni tineri, care nu se vor împiedica de orgolii mărunte, spune primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Chiar astăzi, secretarii Primăriilor și Consiliilor Județene implicate s-au întâlnit la Galați pentru a pune pe hârtie statutul asocierii, care, tot pentru a nu naște conflicte, se va numi “Dunărea de Jos”.

“Am avut o întâlnire administrativă la nivel de Consilii Județene și Primării. Au fost întâlniri în trecut la Brăila și Galați, ultima a fost la Brăila, iar azi secretarii de la municipii și județe se întâlnesc la Galați pentru a stabili statutul. Nu avem orgolii, am stabilit să păstrăm o discreție a contextului în care discutăm până facem publice detaliile. Suntem oameni tineri, nu avem lucruri legate de orgolii, de aia ne întâlnim și la Brăila, și la Galați. Nici denumirea nu va genera nemulțumire. Discutăm de o zonă metropolitană și colaborarea este pentru susținerea unor proiecte comune. Conducerea va fi asigurată prin rotație. Nu va fi niciun lucru legat de orgolii, care să împiedice funcționarea acestei asocieri”, a afirmat primarul Marian Dragomir.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati