Oamenii din 100 de case din Măstăcani au împlinit, joi, 14 zile de stat în beznă

* Oamenii sunt disperaţi, unii sunt bătrâni şi, fără energie care să alimenteze frigiderele, li s-au şi stricat medicamentele *

Sute de case din 50 de localităţi ale judeţului Galaţi se află în întuneric de două săptămâni, de când viscolul a rupt sute de stâlpi de tensiune. Echipele Electrica nu au rezolvat problema nici până acum, chiar dacă, spun primarii şi reprezentanţii Prefecturii, au fost ajutaţi cât s-a putut de autorităţile locale.

Oamenii sunt supăraţi că stau la lumina lumânării, de parcă ar fi în vreme de război. „Oamenii sunt disperaţi, sunt bătrâni care sunt şi singuri, nici nu mai au frigidere să îşi ţină mâncarea, unora li s-au şi stricat medicamentele. Nu e normal aşa ceva. Eu am sunat ieri de 121 de ori la Electrica. Au venit, au făcut de trei ori evaluări şi au plecat, încă nu aveam tensiune în toată comuna, sunt 100 de gospodării fără curent de acum două săptămâni”, a declarat Ilie Dănuţ, primarul din Măstăcani.

Localnicii se plâng că după ce la ei în sat au ajuns primele echipe de la Electrica, la patru zile de la viscolul care a dărâmat zeci de stâlpi, tot nu este branşată toată comuna. Se întreabă cât mai stau cu familia la lumânare.

Iar o astfel de situaţie se întâlneşte în mai multe localităţi. Printr-un comunicat, Electrica susţine că a rezolvat parţial problema, dar recunoaşte că mai sunt 750 de consumatori nealimentaţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati