“Omul politic” Cătălin Cristache “o dă de gard”

* În perspectiva fuziunii PMP-UNPR, delicată la Galaţi după atacurile din campanie, este de dorit ca “briliantul” să strălucească la calculul politic mai tare decât o face la comunicarea politică *

Recenta ştire conform căreia PMP-ul lui Băsescu va fuziona cu UNPR-ul interesului naţional a generat o serie de calcule politice. La nivel naţional, analiştii dezbat dacă 4,46%, rezultatul PMP, adunat cu 2,67%, rezultatul UNPR, însumează 5% – scorul necesar pentru a intra în Parlament.

La Galaţi, situaţia este de-a dreptul amuzantă. PMP a avut o campanie electorală începută înca din luna octombrie 2015 în care toate tunurile au fost îndreptate împotriva lui Marius Stan. S-au aruncat acuzaţii directe, s-au folosit expresii tari. Ascultându-l pe Cristache, ajungeai la concluzia că tot răul Galaţiului se învârte în jurul mandatului de primar al lui Marius Stan.

Astăzi, cei doi sunt puşi în faţa unei situaţii deloc simple: Cristache este şeful PMP, iar Marius Stan, cel mai probabil, va dori să-şi joace ultima carte politică şi, cu argumentul voturilor obţinute la alegerile locale din iunie, va dori să fie pus pe lista pentru parlamentari. Cum va gestiona “briliantul” Cristache o astfel de situaţie? L-am sunat şi am încercat să obţin un punct de vedere. După ce a încercat o declaraţie politică – “aşteptăm rezultatul fuziunii de săptămâna viitoare şi vorbim după aceea” –, liderul PMP a fost rugat, totuşi, să răspundă la o întrebare simplă: dacă Stan va fi pus pe lista de parlamentari, Cătălin Cristache îi va fi alături în campania electorală? Răspunsul briliantului lui Băsescu a fost o frază fără cap şi coadă, ceva cu “om politic”, “încredere” şi “grupuri din interiorul UNPR”. Adică a dat-o de gard în cel mai pur stil românesc. Cred că nu mi s-a mai întâmplat să asist la un monolog atât de lipsit de sens, substanţă şi informaţie.

În final, fiindcă i-am transmis că nu am priceput care este răpunsul său clar  la întrebarea adresată, Catalin Cristache a conchis: “scrie ce vrei”! Un răspuns sclipitor, briliantule!

Sursa foto: www.catalincristache.ro

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati