Onuț Atanasiu, PNL Galați: Șantiere în loc de școli înainte de începerea anului școlar

Noul an școlar va începe iar cu minusuri, mii de elevi urmând să găsească șantiere în loc de școli, este părerea consilierului local Onuț Atanasiu, consilier local din partea PNL Galați.

Consilierul avertizează că la această oră există unități de învățământ pentru care nici măcar nu au fost alocate fondurile destinate reparațiilor și igienizării, deși mai sunt mai puțin de trei săptămâni până începe noul an școlar.

Din informațiile pe care le deținem, până astăzi nu au apărut încă muncitorii în școli cum ar fi Liceul Dunărea, CFR și alte unități de învățământ. La Școala Generală nr. 12 nu s-au alocat deloc fonduri iar la Grădinița Licurici nu au început încă lucrările”, susține liberalul.

Atanasiu precizează că această situație a fost reclamată din timp, însă autoritățile nu au acționat nici până acum.

Am propus în Consiliul Local în aprilie, când s-a discutat componența bugetului municipal, amendamente cu privire la unitățile de învățământ din oraș. Primarul Ionț Pucheanu ne asigura atunci că totul va fi bine și că va avea personal grijă să fie făcute investiții și igienizări în școli. Mai mult, încerca să se scuze că nu alocă fonduri dând vina pe conducătorii unităților de învățământ.

O să citez reproșurile primarului Ionuț Pucheanu legate de faptul că mă implic în rezolvarea problemelor administrativ școlare: «Mi s-ar părea corect ca fiecare director de liceu sau de școală să fie prezent în Consiliul Local și să își susțină cauza. Nu putem duce fonduri doar la LVA. Sau strict acolo unde aveți prietenii dvs…»”.

Liberalul mai spune că sunt șanse mari să se repete povestea de anul trecut, când 30 de unități de învățământ au avut parte de șantiere deschise după începerea școlii, la unele dintre ele lucrându-se inclusiv în plină iarnă.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati