Pamflet: Careu de deputaţi cu Stan în coadă

Alegerile parlamentare se apropie cu repeziciune, iar competitorii electorali îşi fac tot felul de calcule şi planuri politice. Reperul.ro a încercat să afle de la câţiva candidaţi care sunt iniţiativele legislative pe care ar dori să le transforme în legi, în cazul în care vor reuşi să ajungă parlamentari.

Primul care a răspuns invitaţiei noastre a fost Cătălin Cristache, de la PMP. Contactat telefonic, Briliantul gălăţean ne-a declarat:

– “Vreau să activez în Comisia de Educaţie şi Învăţământ din Camera Deputaţilor. Am şi o propunere legislativă, şi anume să eliminăm obligativitatea de a acorda subiectul cu predicatul în timpul exprimărilor verbale. În acest fel, va creşte viteza de vorbire, deci, timp câştigat!

– Păi, şi ce facem dacă nu o să vă mai înţelegem?

– În cazul ăsta, aveţi F”, ne-a explicat, inteligent, Cristache, făcând trimitere la “Fazan”, un joc practicat de persoane erudite cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani.

Cel de-al doilea aspirant la fotoliul de deputat care a avut amabilitatea de a ne răspunde a fost Dragoş Neamu, membru al USR, cel mai nou partid politic din România. “Mă văd fiindu-le de folos românilor prin participarea mea în Camera Deputaţilor în Comisia pentru Familie şi Dialog Social. În urma consultărilor cu preşedintele Nicuşor Dan şi cu unchiul Soros, vreau să reglementez prin lege pericolul pe care îl constituie pentru un politician USR sau de la un alt partid antisistem căsătoria cu o fostă soţie de PSD-ist. Iniţiativa mea legislativă se va numi «Fostele neveste PSD, calul troian al spiritului USR»”, a declarat Dragoş Neamu, făcând referire clară la excluderea din USR a fostului vicepreşedinte Radu Oprea, unul dintre motivele invocate fiind acela că este căsătorit cu fosta soţie a unui social-democrat.

Încă verdele Eugen Durbacă, încearcă, la cei 73 de ani ai săi (dar cine îi numără!?), o reîntoarcere la anii tinereţii. “Mi-ar plăcea sa reînvie spiritul Daciadei de odinioară. Voi activa în Comisia pentru Tineret şi Sport şi voi avea ca iniţiativă organizarea unor competiţii sportive de masă reunite sub titulatura «Rompetroliada». Astfel, vom construi câte o benzinărie în fiecare cartier sub deviza Benzinării de proximitate, pentru ca toţi copiii să aibă unde să se joace, iar părinţii să-şi facă plinul. Vom organiza, după modelul american, concursuri de tricouri ude… la pompă. «Rompletroliada» va include, bineînţeles, şi sporturi tradiţionale: atletism, iar aici aş menţiona proba de smuls borduri, precum şi jocuri ale minţii, între care «Şah mat pe metru pătrat» şi jocul de logică «Tetris urban – cu garaje». Toate aceste activităţi, împreună cu crosul săptămânal pe ruta DNA-Aviasan, pot constitui argumente pentru sănătatea populaţiei muncitoare şi a copiilor ei”, a declarat Durbacă pentru reporterii Reperul.ro.

Nicolae Dobrovici Bacalbaşa nu avea o zi prea bună. Niciuna dintre televiziunile naţionale nu dorise să îl invite, în direct, la vreuna dintre emisiuni. Şi pentru că tot era nevorbit, Bacalbaşa ne-a dezvăluit planurile sale: “Nu vreau să activez în nicio comisie parlamentară. Nici una nu e destul de inteligentă pentru mine. Mi-aş dori să fiu în Consiliul de Administraţie al TVR. Doar aşa voi putea fi, în acelaşi timp, Spiderman şi Suleiman Magnificul. Asta înseamnă, de fapt, ubicuitate… A, şi vă mai spun ceva: o să-l susţin, pentru ocuparea funcţiei de director al TVR, pe omul de cultură Dan Negru, care are curajul de a realiza, săptămânal, un show de cultură generală – «Te pui cu blondele»”.

Pe final, careul de candidaţi pentru Camera Deputaţilor a fost completat de Marius Stan, fostul primar gălăţean care se vede, deja, senator. Observând că se filmează, Stan şi-a etalat dantura de porţelan şi a declarat: “Experienţa din administraţie mă îndreptăţeşte să solicit un loc în Comisia de BUGET-FINANŢE ŞI COMISIOANE. Voi împărtăşi din soluţiile pe care le-am aplicat împreună cu cel pe care – atât de de răutăcios – presa l-a numit ginerele meu. Nu ne-am împiedicat de cifre, nu am lucrat cu jumătăţi de măsură. Nu am nicio iniţiativă legislativă, dar am un sfat pentru cei care lucrează în această Comisie de Buget-Finanţe şi Comisioane: dacă dă cu virgulă, o reglăm din artificii! Şi aşa, pic(u) cu pic(u) se face PIB-ul”.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati