Pateul vegetal făcut la Galaţi a luat aurul la Geneva

* Lipsa alergenilor, dar şi cantitatea mare de antioxidanţi sunt atu-urile produsului *

pate2Pateul vegetal din făină integrală din bob şi linte, brevetat de o echipă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, a câştigat medalia de aur la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva. Realizat de profesoara Iuliana Aprodu  şi cercetătorii, cadre didactice, Livia Pătraşcu, Ina Vasilean şi Marian Necula, produsul este inovator deoarece nu poate cauza aceleaşi alergii ca produsele similare, făcute din soia, dar conţine mult mai mulţi antioxidanţi naturali şi fibre, care sunt benefice pentru întreg organismul.

Pe lângă medalia de aur a Salonului, gălăţenii au primit şi un premiu de la asociaţia Russian House, o asociaţie nonguvernamentală care susţine cercetarea la nivel internaţional. Lipsa alergenilor, dar şi cantitatea mare de antioxidanţi sunt atu-urile produsului. Şi din punct de vedere medical produsul aduce un plus, fapt ce le-a fost confirmat gălăţenilor la Geneva chiar de un imunolog.

Producători interni şi internaţionali s-au interesat deja pentru a scoate pe piaţă produsului făcut din leguminoase, care acum nu se procesează la nivel industrial. Din păcate, pateul ar putea fi produs pentru prima oară în afara ţării, deşi inventatorii lui şi-ar dori să-l vadă fabricat în România.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati