Patru militari români, de la Batalionul 300 Galați, răniți în Afganistan

* Cei patru militari au fost transportați la spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă *

Patru militari din Batalionul 300 „Sfântul Andrei” Galați au fost răniți, în jurul orei 10:00 (ora României). Coloana de vehicule blindate MRAP a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți, informează Ministerul Apărării Naționale.

Infanteriștii gălățeni au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, având sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane.

Cei patru militari răniți în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă.

În urma evaluării medicale, militarii au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zonă membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de-al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.

Militarii răniți în atac sunt plutonierul Dănuț Donțu și caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr și Ionel Cristea, a anunțat MApN.

Îm urma incidentului a rezultat și avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității.

Foto arhivă

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati