“Pentru un oraş mai curat”: 100 de voluntari au curăţat Faleza Dunării de la Galaţi

* Ecosal a ridicat sacii cu gunoaiele adunate de pe malul fluviului în cadrul acţiunii *

Că a venit primăvara o demonstrează şi începutul operaţiunilor de ecologizare în Galaţi. Prima de acest fel din anul 2017 a vizat curăţarea Falezei Inferioare a Dunării. Echipaţi cu mănuşi şi saci menajeri, aproape 100 de gălăţeni şi-au dat întâlnire pe Faleza Inferioară, duminică, la prânz, pentru a face curăţenie. Mulţi dintre cei prezenţi au venit însoţiţi de copii deoarece, spun voluntarii, este cea mai bună modalitate de a-i educa pe cei mici.

Peturi, ambalaje, plastic şi resturi de toate felurile au colectat voluntarii de-a lungul falezei. Unii spuneau că malul părea mai curat decât se aştepatu şi bănuiau că s-a mai curăţat înainte. În ajutor le-au venit şi cei de la firma de salubritate din Galaţi, Ecosal, care au colectat într-o maşină sacii cu gunoiele strânse.

Acţiunea, numită “Pentru un oraş mai curat”, a fost anunţată pe reţelele de socializare. Scopul a fost tragerea unui semnal de alarmă asupra importanţei protejării mediului şi responsabilizarea tinerilor. Participanţii au anunţat că astfel de acţiuni vor mai avea loc.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati