Performance la Muzeul de Artă Vizuală din Galați

* „A șaptea pecete” este un performance inspirat de filmul cu același nume al lui Ingmar Bergman *

Muzeul de Artă Vizuală Galați invită iubitorii frumosului miercuri, 8 mai, la ora 19:00, la „A șaptea pecete”, un performance inspirat de filmul cu același nume al lui Ingmar Bergman, realizat de Iuliana Șerbencu, Horațiu Cristea și Gheorghe Miron.

„În cadrul manifestărilor numite generic arte ale acțiunii, alături de formele artistice neconvenționale (happening, live art, performance de costum, real time work) costumul a devenit semn plastic în spectacol și are rolul de a caracteriza personajele. Costumul este o modalitate de exprimare artistică la îndemână, dar cu o mare capacitate de a sintetiza și transmite mesajul propus. A 7-a pecete prezintă tipologii umane clare și înveșmântarea acestor personaje în ținute care, cu ajutorul elementelor de limbaj plastic, construiesc personalități coerente, ce au puterea de a aduce în față frânturi ale unor realități antagonice”, a declarat Iuliana Șerbencu, artist vizual.

„Pe Bergman l-am redescoperit anul trecut la Cluj, la sărbătorirea a 100 de ani de la naștere. Era prezent pe afișul și spotul de la TIFF 17 și în câteva săli din Muzeul de Artă. Așa m-am „impregnat” de Bergman și așa s-a născut ideea proiectului fotografic „A șaptea pecete”!”, a afirmat fotograful Horațiu Cristea.

„O, Doamne, ai milă de noi, pentru că suntem neînsemnați, înfricoșați și neștiutori. Doamne, Tu care exiști undeva, Tu care trebuie să fii undeva… Ai milă de noi! Aceasta este rugăciunea cu care am pornit la drum. Ziua Judecății se apropie. Îngerii coboară, iar mormintele se deschid. Va fi o mare grozăvie…”, a declarat Gheorghe Miron, artist plastic și curator.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati