Pericolul continuă la Izvoarele: O casă şi o stână sunt evacuate, iar zona este atent monitorizată

* O problemă o constituie şi faptul că exact în zona de maximă alunecare de teren este îngropată o conductă a societăţii Transgaz, pe care pământul ar putea-o deplasa *

Continuă alunecările de teren în satul Izvoarele din comuna gălăţeană Slobozia Conachi. Fenomenul a apărut joi după-amiază, iar de atunci autorităţile spun că alunecarea este până acum de peste doi metri. În pericol imediat sunt o stână cu o casă, pentru care a fost emis deja ordin de evacuare, dar şi locuinţele din apropiere. În plus, exact în zona unde alunecarea de teren este mai mare se află îngropată la doi metri o conductă magistrală cu gaze, iar pământul ar putea-o deplasa.

Cei de la fermă şi cei care au casele în apropiere se aşteaptă la ceea ce e mai rău deoarece, spun ei, dacă “pământul se mişcă repede”, nu doar ei vor fi afectaţi, ci şi casele din vecinătate. Şi alţi localnici se tem de efectele alunecării. Unii spun că, dacă se împădurea toată zona, cum s-a făcut în altă parte, lângă cimitir, nu ar fi mai fost probleme.

1S-a constituit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul a fost informat, iar autorităţile locale şi pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt permanent în zonă, unde au montat martori şi camere. Acolo va sosi şi o echipă a Consiliului Judeţean, care va analiza situaţia.

Ploile, topirea zăpezii şi zona de loess parţial neîmpădurită ar fi cauzele alunecării de teren. O rezolvare, spune primarul comunei Slobozia Conachi, ar putea fi chiar fixarea unor stâlpi de beton în deal pentru a opri alunecarea.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati