UPDATE: Peste 3.500 de gălăţeni au mărşăluit pe Brăilei

UPDATE – Numărul manifestanţilor de la Galaţi a ajuns la peste 3.500 de oameni. Aceştia au mes, în marş, pe principalul bulevard al oraşului, strada Brăilei, oprindu-se în fața Palatului de Justiție, apoi au continuat marşul până la Inelul de Rocadă. De acolo, coloana a pornit înapoi, către Prefectură, dar numărul manifestanților a început să scadă.


UPDATE – Numărul protestatarilor de la Galaţi s-a dublat, peste 3.000 de oameni participând la marşul de protest ce i-a urmat pichetării de la Palatul Prefecturii. Amintim că, după ce au scandat câteva ore la Prefectură, manifestanţii au pornit în marş pe strada Domnească şi apoi pe Brăilei spre Palatul Justiţiei.


* Protestul este paşnic, iar forţele de ordine nu au intervenit când mulţimea a blocat strada *

Circa 1.500 de oameni protestează acum la Galaţi împotriva deciziei Guvernului de a aduce modificări Codurilor Penale. Protestul a început la ora 17:00, când circa 300 de oameni s-au adunat pe platoul din faţa Palatului Prefecturii de pe strada Domnească, iar după aproximativ o oră numărul protestatarilor depăşise 500. Oamenii au ocupat apoi strada Domnească şi treptele de la intrarea în Prefectură, blocând traficul rutier şi arborând un drapel imens. Protestul a fost, însă, paşnic, iar forţele de ordine nu au intervenit atunci când mulţimea a blocat strada. Mulţimea se deplasează acum în marş către Palatul Justiţiei.

La protest participă oameni de toate vârstele, de la pensionari, la adulţi, studenţi şi copii. Oamenii  poartă drapele naţionale, unele dintre ele cu doliu, iar alţii poartă pancarte cu diverse mesaje, precum “Vrem să creştem în ţară, nu afară”, “Viitorul ţării suntem noi, nu hoţii ca voi”, “Aţi votat liber la furat”, “Voi furaţi, noi nu mai plătim taxe!” sau “Cod roşu de infracţionalitate în toată ţara”.

Protestatarii au scandat mesaje antiguvernamentale şi împotriva PSD, dar şi alte mesaje precum “PSD/Ciuma roşie”, “PSD/partidul mafiei”, “Hoţii!” sau “Să vă fie frică/Ţara se ridică”. Protestul este urmărit îndeaproape de mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi.

“Vrem să arătăm că Galaţiul, deşi e considerat oraşul roşu, a reuşit să mobilizeze un număr important care să iasă în stradă, să protesteze împotriva ordonanţelor adoptate pe şest şi publicate în Monitorul Oficial la o oră la care doar hoţii acţionează” , a spus un student prezent la protest.

“Nu mă las că mi-a dat 2 lei la pensie, nu am nevoie de ei, am nevoie ca oamenii să trăiască bine, iar copiii să nu mai plece afară, că eu am nepoţi care au plecat afară, deşi au facultate. Ţara se duce în altă parte decât în direcţia bună. Am sperat la revoluţie că se va îndrepta, dar se îndreaptă în cu totul altă parte. Acum s-au modificat aceste ordonanţe pentru a legifera furtul. Până acum se fura cu teamă, acum se fură legal, până la 200.000 de lei furi cum vrei şi cât vrei”, a spus Stan Costache, de 76 de ani, pensionar.

“Sunt aici pentru că strada pare singura formă de opoziţie eficientă din România. Felul abuziv şi lipsa de consideraţie în care au fost promovate ordonanţele astea ne obligă să fim aici, în stradă. Personal, nu aştept neapărat să pice Guvernul, vreau să pice ordonaţele şi să se organizeze o dezbatere reală şi civilizată asupra lor, asupra oportunităţii lor şi formei lor”, a spus Doru Căstăian, profesor.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati