Peste 100 de gălăţeni au comemorat victimele din Colectiv, la un an de la tragedie

* Cei care au aprins o lumânare duminică spun că nu au observat schimbări majore în societatea românească în ultimul an, după protestele care au urmat incendiului din clubul bucureştean *

colectiv-1Peste o sută de gălăţeni s-au strâns duminică seară în faţa Monumentului Eroilor de lângă Prefectura Galaţi pentru a comemora un an de la tragedia din Colectiv. S-au aprins candele şi lumânări în memoria tinerilor ucişi de un sistem corupt şi s-a ţinut un moment de reculegere. Actorul Vlad Vasiliu a recitat câteva versuri în memoria celor care au plătit cu viaţa în Colectiv. De asemenea, au fost desfăşurate bannere cu mesaje precum: “Eroii nu mor niciodată” sau “La un an de Colectiv nu s-a schimbat nimic…”. Mulţi dintre gălăţenii veniţi cred că nu s-a schimbat mare lucru, dar încă mai au speranţă.

64 de persoane, majoritatea tineri, au murit în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv din Capitală pe 30 octombrie 2015, în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity. O parte din victime a murit pe loc, iar restul – în spitale, fie în urma arsurilor suferite, fie în urma infecţiilor nosocomiale contractate în unităţile spitaliceşti. Tragedia a generat proteste masive în întreaga ţară, care au dus, în doar câteva zile, la demisia premierului de atunci, Victor Ponta, şi a cabinetului său de miniştri, dar şi a lui Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4 al Capitalei, unde se afla clubul. După Colectiv, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a înăsprit normele de protecţie împotriva incendiilor, în special în cazul spaţiilor care găzduiesc mari adunări de oameni.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati