Peste 200 de stâlpi de tensiune din judeţul Galaţi au fost distruşi de vremea rea. Zeci de mii de oameni stau la lumina lumânării

* Echipele gălăţene de la Electrica au primit întăriri din alte judeţe, la solicitarea prefectului *

Zeci de mii de oameni din judeţul Galaţi, în special din zonele de nord şi vest, au stat în întuneric chiar şi trei-patru zile, iar cei mai ghinionişti vor sta fără  curent electric tocmai până marţi. De vină au fost fenomeneme extreme – vânt puternic şi zăpadă de aprilie, grea în apă – care au îngenuncheat la propriu masivii stâlpi din beton  de medie şi înaltă tensiune. Nu mai puţin de 210 stâlpi de tensiune au fost puşi la pământ în judeţul Galaţi, cu 40 de linii de medie tensiune și 200 de stații de medie tensiune afectate. În câmp, pe o singură linie de înaltă tensiune, 11 stâlpi au fost doborâţi, rupţi în bucăţi.

stalpi1Iniţial, 88 de localităţi cu peste 85.000 de consumatori au rămas, de joi noaptea, în întuneric. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați s-a întrunit sâmbătă, în ședință extraordinară și, din discuţiile purtate cu reprezentanții societății Electrica Muntenia Nord, a rezultat faptul că este cu mult depășită capacitatea actuală de intervenție. În acest context, prefectul județului Galați, Gabriel Aurelian Panaitescu, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, i-a solicitat Societății Energetice Electrica S.A. București suplimentarea corespunzătoare, în regim de urgență, a numărului echipelor care să remedieze avariile, pentru a limita pe cât posibil efectele nedorite asupra populației și pierderile din domeniul economic. Ca urmare, 35 de echipe din cadrul Electrica Galaţi, sprijinite de echipe din Râmnicu-Vâlcea, Brăila, Braşov, Târgu Mureş, dar şi din Ploieşti şi Târgovişte intervin acum în teren. Până dumnică, la ora 14:00, doar 31.000 de consumatori din 73 de localităţi nu aveau curent electric. Până la ora 17:00, numărul localităţilor scăzuse deja la 37, în condiţiile în care nu mai puţin de 50 de echipe Electrica erau în teren.

Oamenii au epuizat stocurile de generatoare şi stau la lumina lumânarii sau a candelei, noroc că au lemne să facă foc în sobă.

Fenomenul meteorologic a fost atât de rar, că până şi specialiştii spun că nu au mai întâlnit aşa ceva.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati