Peste 44.000 de ţigări de contrabandă şi 15.500 de lei confiscaţi în urma unor percheziţii

 * Poliţiştii gălăţeni au efectuat 14 percheziţii la domiciliile a zece persoane *

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Galaţi au efectuat, joi, 14 percheziţii la domiciliile a zece persoane, bănuite că depozitau țigări provenite din contrabandă. În urma percheziţiilor au fost găsite 44.160 de ţigarete de diferite mărci, provenind din Republica Moldova, care au fost introduse ilegal în ţară şi care erau destinate comercializării pe teritoriul României. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a se stabili de către organele vamale taxele vamale şi accizele aferente care nu au fost plătite către bugetul de stat, odată cu introducerea acestora în ţară.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate s-a ridicat şi echivalentul sumei de 15.500 lei (în lei şi diferite valute), sumă care a fost indisponibilizată în cadrul dosarelor penale în vederea recuperării prejudiciului.

“Au fost conduse la sediul IPJ Galaţi 14 persoane în vederea audierii acestora, bănuite de săvârşirea infracţiunii de contrabandă, cât şi în calitate de martori pentru probarea activităţii infracţionale”, a precizat cms. Ştefan Gohoreanu, de la IPJ Galaţi.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză, urmând ca la finalizare, dosarele penale  să fie înaintate la unităţile de parchet cu propunere legală.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati