Pianistul Horia Mihail concertează vineri la Galaţi

* Reprezentaţia va fi susţinută la cererea publicului, în prelungirea turneului Pianului Călător *

Vineri, 19 mai, gălăţenii melomani vor avea posibilitatea să asiste la un concert extraordinar al pianistului Horia Mihail. Pentru al doilea an consecutiv, celebrul pianist revine la Galaţi, în cadrul turnelului cultural Pianul Călător, eveniment marca Radio România Actualităţi, aflat la a şaptea ediţie. Proiectul cultural Pianul Călător constă într-un turneu itinerant, prin ţară, dar şi Republica Moldova, al pianistului Horia Mihail, turneu la finalul căruia pianul este donat unei localităţi în care nu există un pian de concert. Anul acesta, pianul a rămas la Caracal.

Deşi turneul Pianul Călător s-a finalizat, la cererea spectatorilor, proiectul se prelungeşte cu încă două concerte, dintre care unul la Galaţi (19 mai), iar celălalt la Dumbrăveni (27 mai). “Este o premieră în istoria turneului ca el să fie prelungit la cererea publicului. Desigur, mă bucur şi sunt onorat. Este o muzică atât de frumoasă! Cele 36 de valsuri pe care le prezint în acest turneu sunt atât de diferite unele faţă de celelalte. E o lume cu totul şi cu totul aparte, lume ce îmi place foarte mult şi mi-am dat seama, în cele 16 recitaluri din acest turneu, că şi publicul reacţionează extrem de bine la această muzică. M-am bucurat de sălile pline, de reacţiile foarte bune, de tot ceea ce s-a întâmplat şi merg să mai cânt cu drag şi spectatorilor din cele două oraşe adăugate”, a spus Horia Mihail.

Galaţiul a fost inclus, încă din 2015, în proiectul cultural național Pianul Călător (alături de un al proiect cultural similar, Duelul Viorilor). Potrivit directorului Teatrului Muzical “Nae Leonard”, Teodor Niță, Galațiul a fost inclus în aceste proiecte culturale naționale și datorită unei investiții extrem de valoroase pe care Consiliul Local Galați a făcut-o în Teatrul Muzical: cumpărarea unui pian profesionist de concerte, cel mai bun pian la această oră, marca Steinway, estimat la 160.000 de euro. “Datorită acestei investiții despre care au existat voci cum că ar fi foarte scumpă, Galațiul a fost inclus în lista puținelor instituții de cultură din țară care dețin un astfel de pian. Cu un astfel de pian, Teatrul Muzical atrage artiști de talie națională și internațională”, a spus Teodor Niță, precizând că în ultimii ani, pianul de concerte pe care îl folosea teatrul de la Galați era unul “no-name”, împrumutat de la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași.

2258 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati