Piaţa Ruşilor se redeschide sâmbătă. Reguli noi pentru comercianţii de peste Prut

* Până în ziua deschiderii, piaţa de gros de pe Calea Prutului va fi reamenajată *

“Comercianții de la piața rușilor vor putea de sâmbătă, 16.12.2017, să revină în spațiul destinat comerțului care între timp va fi reamenajat. În urma discuțiilor care au avut loc între primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și toți reprezentanții instituțiilor abilitate, s-a luat decizia ca până vineri acest perimetru să fie  reamenajat pentru ca acești comercianți să își poată vinde produsele în condiții decente”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Galaţi.

Potrivit aceleiaşi surse, în piaţă va fi permisă comercializarea tuturor produselor agroalimentare împachetate sau vrac, a conservelor, însă deocamdată nu va fi permisă vânzarea produselor de origine animală. “Cei care nu respectă această regulă vor fi amendați, iar produsele vor fi confiscate. În perioada următoare se analizează posibilitatea impunerii unor condiții minime necesare pentru ca și aceste produse să poată fi vândute, mai puțin cele care conțin carne de porc, știut fiind faptul că populația trebuie protejată de fenomenul pestei porcine”, a precizat municipalitatea.

Trebuie spus că, astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Local Galaţi, reprezentatul organizaţiei “Curăţăm Galaţiul”, Marian Dumitru, a avut o intervenţie în care a informat consilierii locali că s-au strâns aproximativ 1.350 de semnături de la gălăţenii care doresc redeschiderea Pieţei Moldovenilor, aşa cum a numit-o acesta. Primarul Ionuţ Pucheanu i-a răspuns că i-ar fi plăcut ca membrii “Curăţăm Galaţiul” să fi dat dovadă de decenţă de Ziua Naţională a României şi să nu fi organizat un protest spontan pentru susţinerea Pieţei Moldovenilor într-o zi de o asemenea însemnătate. În cele din urmă însă, părţile au fost de acord că, atâta vreme cât se respectă legislaţia, piaţ de gros de pe Calea Prutului este utilă pentru gălăţeni.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati