Pietonii, principala cauză a accidentelor rutiere produse în 2015 în judeţul Galaţi

* La capitolul sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri gălăţeni, bicicliştii sunt campionii anului 2015 *

Nu mai puţin de 30% din accidentele de circulaţie care au avut loc anul trecut în judeţul Galaţi au fost cauzate de pietonii neatenţi sau ignoranţi. Concluzia se desprinde din bilanţul pe 2015 al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. „Principalele cauze generatoare ale evenimentelor rutiere au fost: nerespectarea normelor rutiere de către pietoni (30%), neacordarea priorităţii vehiculelor (13,3%) şi viteza neadaptată (9,2%)”, se arată în document.

bicibletaConform aceleiaşi surse, în 2015, poliţiştii rutieri au aplicat 5.308 de sancţiuni. Cele mai numeroase, 1.533, au fost încasate de biciclişti. Pe locurile imediat următoare s-au clasat şoferii care nu le-au acordat prioritate pietonilor, cu 1.284 de sancţiuni primite, şi căruţaşii, ale căror acte de indisciplină în trafic au fost pedepsite cu 1.260 de sancţiuni. Au urmat şoferii care au efectuat depăşiri neregulamentare, cu 790 de sancţiuni, cei care nu au respectat culoarea roşie a semaforului, cu 229 de sancţiuni, şi cei care nu le-au dat prioritate altor maşini, cu 212 sancţiuni.

Pe lângă operaţiunile de supraveghere a traficului, de prevenire a accidentelor rutiere şi de combatere a infracţionalităţii pe drumurile publice, poliţiştii de la Circulaţie au desfăşurat şi acţiuni educaţional-preventive în 2015. Astfel, potrivit bilanţului IPJ Galaţi, poliţiştii rutieri au susţinut 318 şedinţe în şcolile din judeţ, precum şi şapte întâlniri cu operatorii de transport.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati