Plutonierul major Cristian Onofrei și fruntașul Alexandru Vlasie pornesc sâmbătă, din Galați, în Maratonul Unirii

* Cei doi militari din Garnizoana Galați vor urma traseul pe care Regimentul 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi a pornit în Campania din anul 1916 pentru eliberarea Transilvaniei *

Start în Maratonul Unirii, sâmbătă, la Galați. Doi militari din Garnizoana Galați, respectiv plutonierul major Cristian Onofrei, din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi, şi fruntaşul Alexandru Vlasie, din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei” Galaţi, vor alerga pe ruta Galaţi – Independenţa – Hanu Conachi – Focşani – Râmnicu Sărat – Buzău – Valea Buzăului – Braşov – Făgăraş – Sibiu – Sebeş – Alba Iulia, în onoarea eroilor gălăţeni jertfiți în cele două războaie mondiale.

„Proiectul „Maratonul Unirii” recreează traseul pe care Regimentul 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi a pornit în Campania din anul 1916 pentru eliberarea Transilvaniei. Plecarea în alergare este stabilită la ora 09:15, de la Prefectura Galaţi, din str. Domnească nr. 56, iar preotul Garnizoanei, Paul Zaharia, îi va binecuvânta pe cei doi militari. Drapelul României, ce va fi purtat de către militari, va fi înmânat de către doi veterani de război”, au comunicat autoritățile.

Maratonul Unirii se desfăşoară în perioada 17 noiembrie – 1 decembrie, iar cei doi militari vor sosi în unităţi ale Jandarmeriei Române şi vor pleca din unităţile aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

Proiectul se înscrie în seria de activități organizate în scopul celebrării a 100 de ani de la înfăptuirea, la 1 Decembrie 1918, a Marii Uniri a provinciilor istorice românești.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati