PNL Brăila: Primăria putea măcar să plombeze craterele de pe străzi fără licitaţie

* Liberalii brăileni spun că pentru gropile mai mari nu era nevoie să se aștepte finalizarea licitației, ci lucrările puteau fi efectuate cu bani din buget special alocați în acest sens *

Liberalii brăileni cred că străzile din municipiul Brăila puțeau fi măcar plombate din vară și până acum, dacă exista voință din partea conducerii Primăriei. Deputatul PNL Vasile Varga a afirmat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că el consideră că măcar pentru craterele care distrug mașinile se putea găsi o formulă financiară pentru asfaltare, care să nu implice licitație. “[Pentru] Bombele astea nu e nevoie de licitație, nu cred că e nevoie de licitație, mai cu seamă că în iarna asta nu mai asfaltează nimeni nimic, chiar dacă termină licitația. Au mai asfaltat ei și pe ploaie… Cred că trebuia asfaltate gropile unde îți mai rupi o basculă la roți, cu puțin efort. Nu era nevoie de licitație, nu e vorba de sume exorbitante în care legea îl obligă să facă licitație. E o sumă de bani în baza căreia ar putea plomba, sunt venituri prinse în buget, dacă nu, mai faci o HCL (Hotărâre de Consiliu Local – n.r.). Cred că plombele erau deja puse până acum dacă făceau asta”, a declarat Vasile Varga.

Deputatul liberal a spus că se aşteaptă ca aceleaşi firme să câştige contractele de reabilitare a drumurilor şi în municipiu, şi în judeţ, unde starea drumurilor este şi mai proastă. “Probabil vor veni aceleași societăți ca în anii trecuți. Chiar sunt curios și eu să văd care sunt societățile care vor câștiga asfaltarea în municipiu sau în județ. Că și în județ, drumurile sunt ca după bombardament. Dacă te duci de la Cireşu la Ulmu e bombardament, de la Zăvoaia spre Însurăței la fel, nu mai zic de Scorţaru, până la Romanu, e tregedie, trebuie să mergi cu viteza a două. La microbuzele școlare nu ai ce să le faci. în fiecare lună sunt la reparat. Victoria – Mihai Bravu la fel”, a comentat Vasile Varga.

La rândul său, candidatul PNL Brăila la fotoliul de senator, Florin Cîrligea, a ținut să sublinieze faptul că sunt străzi chiar în centrul Brăilei care arată ca după bombardament, așa că nu îl mai miră nimic. “Ne plângem acum că nu avem licitație, dar în opt ani de zile când ați văzut orașul fără gropi? Hai să nu mai dăm vina pe licitații, punem câte o floricică pe ici, pe colo, și ne plângem de gropi. Duceţi-vă pe strada Ștefan cel Mare, am numărat eu astă vară 732 de gropi. Dacă, Doamne fereşte, ai Matiz, nu mai ieși la Piața Mare. Au mai pus pe ici, pe colo câte o găleată de asfalt. Eu cred că până în 100.000 de euro poți să asfaltezi, dar depinde ce vrei să faci, că dacă o găleată de asfalt costă 100.000 de euro…”, a declarat Cîrligea.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati