PNL dă în judecată conducerea CJ Brăila pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Galacamor

* Liberalii spun că nu este normal ca o sumă care, după calculele lor, va ajunge în final la peste 4,5 milioane de lei să fie plătită de la bugetul județean din pricina încăpățânării președintelui CJ *

Consilierii județeni liberali doresc să recupereze în instanță de la conducerea CJ suma de 3,6 milioane de lei plus penalitățile și cheltuielile de judecată care au apărut în cazul litigiului dintre CJ Brăila și societatea gălățeană Galacamor, în cazul amenajărilor funciare de pe terenul fostei Orzicola Baldovineşti. Aceștia consideră că de vină pentru faptul că acum CJ Brăila este executat silit atât pentru despăgubirea inițială datorată fimei, de 3,6 milioane de lei, cât și pentru penalități și cheltuieli de judecată, pe care ei le estimează a urca suma la peste 4,5 milioane de lei, ar fi actualul președinte al CJ Brăila, Iulian Chiriac, care a refuzat să pună în aplicare hotărârea instanței rămasă definitivă în acest caz încă din aprilie 2016.

“CJ a fost de acord ca aceste sume să fie plătite, numai că stimatul nostru coleg nu a fost de acord cu ceea ce a spus instanța că e executoriu. Ne-a spus acum două ședințe că el urmează încă căile legale. E o minciună sfruntată pentru că CJ a pierdut definitiv acest proces, epuizând toate căile de atac în luna aprilie 2016. Cum poate să ne mintă în față? O să mai vina încă 900 de milioane de lei vechi pe executarea silită. El ar fi trebuit să plătească din luna a patra atunci, și acum nu eram executați silit. El spune mereu că <ne-o asumăm>, păi și eu mi-o asum dacă o plătesc din buzunarul dvs. Trebuie să se ia o măsură, care ar fi modalitatea să oprim pornirea diabolică a unui om care nu știe administrație și vrea să facă totul conform mușchilor lui. E jenant, plătim din banii tuturor. Concluzia e că, cu siguranță, ne vom îndrepta împotriva președintelui CJ, a ordonatorului principal de credit, pe cale civilă, pentru recuperarea sumei”, a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, consilierul județean Ovidiu Nechita.

Acesta a adăugat că în contextul în care președinte al CJ este Iulian Chiriac, dar ordonator principal de credite a fost desemnat vicele Ionel Epureanu, situație unică în țară, nu știe sigur pe cine anume să dea în judecată, însă cel mai probabil acțiunea se va îndrepta împotriva întregii conduceri CJ, urmând ca instanță să stabilească vinovatul.

La rândul său, președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a ținut să precizeze că, potrivit legii, cel care poartă răspunderea pentru buget, indiferent cine este ordonatorul de credit, este, după caz, primarul sau președintele CJ.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati