PNL îi cere primarului să nu îi mai acopere greșelile viceprimarului Jantea în detrimentul cetățenilor

* Spusele lui Jantea – “cea mai mare gogomănie spusă de un jurist, o greșeală, ca să nu zic prostie” *

Consilierii locali PNL vor să îl împuternicească pe primarul municipiului, Marian Dragomir, să răspundă singur, prin aparatul propriu, atunci când nu consideră că este cazul să se exercite dreptul de preempțiune asupra unor imobile din Brăila, asta deși legea prevede deja acest lucru. Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a precizat azi, într-o conferință de presă, că dacă după mai bine de un an de mandat primarul încă nu știe că poate și trebuie să elibereze singur documente pentru neexercitarea dreptului de preempțiune, atunci liberalii propun un proiect de hotărâre care să îi confere această împuternicire.

Dănăilă a făcut astfel referire la scandalul de ieri, din ședința ordinară a CLM, când liberalii nu au votat patru proiecte de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune al municipalitătii în privința achizitionării unui teren și a trei clădiri din oraș, pe motiv că asta nu este treaba CLM, ci direct a primarului. Dănăilă a ținut să precizeze că din 2001 CLM nu a fost nevoit să voteze vreodată astfel de proiecte din simplul motiv că nu este treaba consilierilor, iar primarii care au fost în funcție au eliberat singuri mii de astfel de adeverințe, de neexercitare a preempţiunii, conform legii. De altfel, Dănăilă spune că și actualul primar, Marian Dragomir, a eliberat câteva zeci în anul de când e primar, așadar cunoaște foarte bine legea.

Liderul PNL Brăila afirmă astfel că încercarea de a trece proiectele de ieri prin CLM, când evident nu era cazul, a fost doar o încercare de a se acoperi greșeala viceprimarului Alexandru Jantea, care în primă fază, a decis neexercitarea dreptului de preempțiune prntru terenul din spatele muzeului, ca ulterior primarul să revină și să propună CLM cumpărarea lui. “Din cauza greșelii făcute de viceprimar, ei încearcă acum să astupe, să zică că asta e practică. Dar nu e așa nicăieri, în toată țara. Îi cerem primarului să nu mai blocheze tranzacțiile cetățenilor, în încercarea de a acoperi o greșeală făcută în cazul terenului din spatele muzeului. Primarul vine în CLM doar dacă vrea să cumpere terenul, nu pentru neexercitarea dreptului de preempțiune. Trebuie să nu îl mai acopere pe viceprimar”, a afirmat Dănăilă.

Acesta a adăugat că ideea avansată ieri de viceprimarul Jantea, și anume că dacă proiectele respective nu au trecut Primăria va fi nevoită să cumpere acele imobile, este “cea mai mare gogomănie spusă de un jurist, e o greșeală, ca să nu zic prostie”. Cât timp nu s-a votat nimic în acest sens, Primăria nu trebuie să facă nimic. În plus, spune Dănăilă, primarul poate debloca situația chiar azi, eliberându-le oamenilor care doreau să își vândă imobilele şi care își găsiseră și cumpărători documentele care atesta că Primăria nu e interesată să le cumpere.

1745 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati