PNL strânge semnături pentru reducerea taxei de salubrizare și eliminarea celei pentru apa pluvială

* Campania de strângere de semnături a demarat astăzi în Brăila şi pe internet *

PNL Brăila a lansat astăzi o campanie de strângere de semnături pentru diminuarea taxei de salubrizare plătite de cetăţenii municipiului şi de eliminare a taxei pentru apa de ploaie. Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a precizat că, în ceea ce privește taxa pentru salubrizare, în contextul în care primarul și consilierii PSD nu au dat doi bani pe solicitarea documentată a PNL de a o reduce de la 11 la 6 lei, poate câteva mii de semnături de la brăileni îi vor convinge că nu-i de joacă.

“Suntem singurul oraș din țară în care nu ni se spune ce se face cu banii strânși în plus. PSD a refuzat total să discute această chestiune. În majoritatea județelor taxa s-a redus, cum e normal. Dacă primarul și consilierii PSD nu au ținut cont de cererea noastră de reducere a taxei, poate vor ține cont de semnăturile strânse în acest sens. Sperăm să strângem cel puțin 5.000 de semnături și să inițiem un proiect de hotărâre de CLM în numele cetățenilor. Va fi o premieră, dar facem asta ca să îl facem pe primar să înțeleagă că nu e de joacă”, a punctat Dănăilă.

Acesta a adăugat că, în paralel cu campania pentru diminuarea taxei de salubritate, se vor strânge semnături și pentru eliminarea taxei pentru apa pluvială. Liderul PNL Brăila a precizat că, în afară de faptul că această taxă e hoție curată, ar fi interesant de aflat dacă și Primăria se supune aceleiași reguli și plătește, ca orice cetățean, taxa pe apa de ploaie care se scurge pe fiecare metru pătrat de stradă și trotuar din Brăila. Semnăturile strânse în acest caz vor fi depuse și în Parlament, unde parlamentarii PNL vor susține eliminarea acestei taxe.

Brăilenii care doresc să semneze cele două petiții o pot face la punctul fix amenajat în fața sediului PNL de pe Calea Călărași cu Tineretului, la punctele mobile din oraș și pe petitiionline.

braila1

2315 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati