Poliţia Locală Galaţi şi-a ales primii 20 de voluntari. Proba de foc – Serbările Galaţiului şi Ziua Naţională

* Voluntarii selectaţi sunt instruiţi şi vor acţiona numai sub comanda unui poliţist local *

S-a încheiat procedura de selecție a primilor 20 de voluntari la Poliţia Locală Galaţi. Selectaţi de o comisie alcătuită din personalul de conducere al instituției, voluntarii sunt gălățeni de vârste diferite și care provin din toate mediile sociale. Vorbim de studenți, elevi, salariați, șomeri sau pensionari. După repartiția la structurile din cadrul Poliției Locale, voluntarii au fost preluați și instruiți în funcție de domeniul de activitate în care vor activa pe perioada voluntariatului: ordine publică, siguranță rutieră, control activități comerciale, mediu, disciplina în construcții și intervenție rapidă. O instruire a noilor ajutoare a poliţiştilor locali gălăţeni va avea loc pe data de 30 noiembrie, la ședință urmând să fie prezenți și polițiștii locali care vor fi în dispozitiv la Serbările Galațiului și la manifestările dedicate Zilei Naționale a României.

“Proba de foc pentru voluntarii Poliției Locale Galați va fi în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, deoarece vor participa la măsurile de ordine publică, siguranță rutieră, control comerț și protecția mediului, împreună cu polițiștii din patrulele care vor acționa cu prilejul Serbărilor Galațiului și Zilei Naționale a României. Am ales această perioadă deoarece este una aglomerată, cu multe activități la nivelul municipiului Galați, iar voluntarii vor putea astfel să își facă o imagine completă despre rolul Poliției Locale la nivelul comunității și modul de intervenție al oamenilor legii. În noua lor calitate, voluntarii vor putea acționa în limitele date de lege și doar alături de polițiștii locali”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al  Poliției Locale Galați.

Reamintim că, pe durata perioadei de voluntariat, zece dintre cei selecționați vor acționa pe ordine publică, la cele cinci secții de Poliție Locală, doi la siguranță rutieră, doi la intervenție rapidă, iar restul de șase voluntari au fost repartizați la serviciile specializate de la nivelul instituției: control activități comerciale, mediu și disciplina în construcții. Voluntarii vor avea o legitimație dată de Poliția Locală, vor purta o vestă inscripționată și vor acționa doar în subordinea polițistului local. De asemenea, ei vor fi evaluați trimestrial, iar dacă vor contribui la eficientizarea activităţii instituţiei, numărul voluntarilor va crește.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati