07 scara

Pompierii gălățeni nu au autoscară pentru clădiri cu peste cinci etaje

07 pompi scara 1 * Asta în condiţiile în care multe blocuri din Galați au opt-zece etaje, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă are şi el nouă etaje *

Galaţiul, al optulea oraş că mărime în ţară, nu are autoscară de pompieri pentru intervenţii la clădiri mai înalte de cinci etaje. Iar oraşul este plin de blocuri şi clădiri care au în jur de zece etaje sau mai mult. Unica autoscară a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă are peste 40 de ani vechime, este greu de folosit, se mai blochează şi nu poate fi folosită la immobile cu mai mult de cinci etaje. Aşa că pompierii riscă oricând să nu poată interveni la înălţime pentru a salva victime de la incendii sau alte calamităţi. Grav este că nici pompierii alpinişti de intervenţie, şcoliţi în acest sens, nu pot ajuta atât de sus. Asta deoarece nu au primit echipamentele necesare. Ei şi-au cumpărat echipamentele din banii lor, dar, legal, nu le pot folosi, deci nu pot interveni.

“Alpiniştii de intervenţie pe care îi avem nu au echipamente, iar autoscara, din păcate, nici în condiţii ideale nu se ridică mai sus de etajul cinci. Practic, suntem puşi în situaţia să nu putem interveni pentru a salva vieţi la înălţime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, mr. Eugen Chiriţă.

Pompierii gălăţeni au făcut solicitări peste solicitări la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi nu ar refuza nici ajutorul autorităţilor locale dacă acestea ar vrea să îi doteze.

În tot acest timp, gălăţenii care locuiesc la înălţime habar nu au ce pericol îi paşte dacă se întâmplă ceva în blocul lor. Chestionaţi, unii cred că după tragedia Colectiv se va pune totul la punct, în timp ce alţii nici nu concep ca un oraş aşa de mare să fie descoperit în caz de intervenţii la înălţime.

1655 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati