Porţi deschise, avansări şi comemorări în cadrul acţiunilor de celebrare a Zilei Poliţiei Române

* Multe dintre evenimentele organizate de IPJ Galaţi le-au fost dedicate copiilor *

Poliţiştii gălăţeni au celebrat, în perioada 21 – 24 martie, împlinirea a 195 de ani de la înființarea Poliției Române. Manifestările au debutat marți cu activitatea de final a campaniei „Aventurile lui Zebrilă şi Albăstrilă”. Aceasta s-a desfășurat în perioada septembrie 2016 – martie 2017, în parteneriat cu Organizaţia „Tinerii şi Viitorul” și a vizat formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi a respectării regulilor de circulaţie de către micii pietoni. Desenele realizate pe toată durata activității de către cei mici au putut fi vizualizate în sala de festivităţi a IPJ Galaţi.

police3Miercuri și joi, în curtea IPJ Galați și în fața Poliției Municipiului Tecuci, cei peste 700 de preşcolari şi elevi care au vizitat poliţiştii au putut admira autospecialele din dotarea Serviciului Rutier, armamentul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, s-au lăsat amprentați cu entuziasm de către experţii şi tehnicieni din cadrul Serviciului Criminalistic şi au fost martorii unui exerciţiu demonstrativ oferit de câinele poliţist Red. La final, cei dornici să devină poliţişti s-au îndreptat către standul de “recrutare”, unde au aflat condițiile și pașii de urmat pentru a deveni polițiști.

De asemenea, Organizaţia “Tradiția Militară” și voluntari din cadrul Fundației “Tinerii și Viitorul” au prezentat vizitatorilor uniforme ale Poliției Române din perioada 1939 – 1993.

police2Vineri, la ora 08.15, în toată țara a fost  ținut un moment de reculegere în memoria polițiștilor căzuți la datorie. La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au fost depuse coroane atât la Monumentul Eroilor Polițiști Căzuți la Datorie, cât și în localitatea Braniștea, la mormântul subinspectorului de poliție Baben Ionel, decedat anul trecut în misiune, într-un accident rutier. Echipajele din teren au oprit în trafic și au salutat.

În jurul prânzului, la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță” a avut loc festivitatea de avansare în cadrul căreia 45 de ofițeri și 95 de agenți de poliție au primit gradul profesional următor.

2519 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati