Pregătiri pentru iarnă la Grădina Zoo Galaţi

* Animalele şi păsările primesc paie în culcuşuri şi mese mai consistente *

Pregătiri intense pentru a se asigura iernatul animalelor şi păsărilor de la Grădina Zoologică din Galaţi. Vremea încă nu este foarte rece şi nu a dat deocamdată ninsoarea, dar animalele trebuie să fie bine pregătite pentru a nu avea de suferit pe timp de iarnă. Animalelor şi păsărilor li s-au pus paie în culcuşuri şi primesc mese consistente plus  gustări.

Leii, pe lânga paie, au căldură şi în calorifere deoarece s-a dat drumul centralei. Primesc pui pe post de gustare la prânz şi asta chiar le place. Şi urşii au primit gustări între mese, dar şi paie multe în bârlog. Culcuşuri groase de paie şi fân au primit şi căprioarele, ratonii, iepurii sau gâştele. Poneii deja au fost mutaţi din ţarcul de vară în cel de iarnă, unde au culcuşul proaspăt de paie. Pe post de suplimente la mese primesc mai des fân, ovăz sau fructe din belşug.

Animalele au nevoie în perioada de iarnă  de un aport energetic mai bogat pentru că organismul are nevoie să consume energie pentru a realiza confortul termic”, a spus dr. Dan Gâscă, medicul veterinar de la Grădina Zoo din Galaţi.

Pregătite pentru iarnă, animalele şi păsările aşteaptă vizitatorii care nu lipsesc în aceste zile mai călduroase.

vlcsnap-2017-12-28-16h00m46s139

zoo (9)

zoo (10)

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati