Premierul Sorin Grindeanu, la Brăila : Podul peste Dunăre aşteaptă avizul ANAP

* Primul-ministru a adăugat că, după ce documentaţia pentru realizarea podului peste Dunăre va primi toate avizele necesare, va începe licitația pentru proiectare *

Podul peste Dunăre care va lega județele Brăila, Galați și Tulcea, este o investiție cât se poate de reală, care va demara în curând. Este declaraţia pe care premierul Sorin Grindeanu a făcut-o astăzi la Brăila. Primul-ministru a afirmat că întreaga documentație necesară pentru pod i-a fost înaintată Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) și că, imediat ce aceasta își va da acordul, se va demara licitația pentru proiectare. “Problema numărul unu este legată de podul peste Dunăre. Caietul de sarcini și documentația au fost înaintate către ANAP. (…) Documentația e trimisă spre ei și undeva la sfârșitul lui mai, cel târziu, vom primi acest punct de vedere, va parcurge circuitul de validare în ministere, apoi se poate ridica pe SEAP pentru achiziție”, a declarat premierul.

În acest context, oficialul a criticat mecanismul greoi al achizițiilor publice, subliniind faptul că aceste iniţiative trebuie să aibă o finalizare rapidă. “Este o dezorganizare totală acolo, e inadmisibil ca o întreagă administrație să meargă într-un mecanism extrem de greoi, cum e cel legat de achizițiile publice. Lucrurile astea trebuie rezolvate urgent”, a spus primul-ministru.

Revenind la podul peste Dunăre, Sorin Grindeanu a precizat că suma necesară construirii podului, care trece de jumătate de miliard de euro, este disponibilă în fonduri europene, care trebuie doar accesate. “Problema e să ne mișcăm rapid”, a avertizat premierul, continuând: “De fapt, asta e o problemă pe care am avut-o ca și țară, a infrastructurii mari, tot timpul. Dacă o luăm de când am intrat în UE, pe infrastructură, mai mult am desenat pe tablă cu carioca trasee, poduri și centuri, decât s-au executat”.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati