Premii de la CJ pentru copiii de la țară. 30 de elevi au primit câte 1.000 de lei

* Elevii premiați de CJ au intrat anul acesta la liceu cu medii de peste 9,50 *

30 de elevi din mediul rural care la admiterea la liceu de anul acesta au obţinut medii de peste 9,50 au fost premiați cu câte 1.000 de lei de către Consiliul Județean Galați. “La iniţiativa colegilor din comisia de învăţământ, am decis să răsplătim elevii din comunele judeţului Galaţi cu rezultate deosebite la admiterea la liceu în anul şcolar 2018-2019. Fiecare elev a primit 1000 de lei, bani din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi, şi o diplomă de merit. Sunt elevi cu rezultate şcolare foarte bune, care au reuşit să intre la colegii de prestigiu din Galaţi şi Tecuci. Sunt copii cu care ne mândrim, adevărate exemple de urmat pentru toţi elevii de gimnaziu”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Conform Biroului de Presă al CJ Galați, cei 30 de elevi premiaţi sunt absolvenţi ai şcolilor din Blânzi, Braniştea, Corod, Cosmeşti, Cudalbi, Cuza Vodă, Fârţăneşti, Frumuşiţa, Găneşti, Lieşti, Matca, Odaia Manolache, Slobozia Conachi, Smulţi, Suhurlui, Tuluceşti şi Vânători. Ei au fost declaraţi admişi la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, Colegiul Naţional “Mihail Kogălniceanu”, Liceul Tehnologic “Costache Conachi”, Colegiul Naţional “Spiru Haret” şi Colegiul Naţional “Costache Negri”, cei mai mulţi la profilul matematică-informatică. Cea mai mare medie îi aparţine unei eleve care a absolvit Şcoala Gimnazială „Elena Doamna” din comuna Cuza Vodă. Ea a fost admisă la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Galaţi cu media 9,90.

Totodată, CJ Galați continuă programul de burse pentru elevii care frecventează cursurile instituţiilor de învăţământ special, prin care 254 de elevi  vor primi în fiecare lună un ajutor financiar de 100 de lei.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati