Preşedintele CJ Brăila: Handbalistele de la HC Dunărea care nu dau randament vor pleca

* Iulian Chiriac spune că activitatea întregului lot va fi evaluată la finalul campionatului și că în contractele jucătoarelor vor fi introduse clauze ce vor permite premierea sau penalizarea sportivelor, în funcție de performanțe *

Conducerea CJ Brăila consideră că plecarea unor jucătoare de top și a unora dintre antrenori de la echipa de handbal a județului nu reprezintă o mare tragedie, dacă zvonurile apărute în presa națională se vor confirma. Este vorba despre opt jucătoare și doi dintre antrenori care, conform presei sportive, ar fi în negocieri cu clubul Dinamo București. Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, spune că, oricum, contractele acestora expirau în vară și că activitatea întregii echipe urmează să fie evaluată la finalul campionatului pentru a vedea cine rămâne și cine pleacă. Șeful județului spune că, indiferent de ce se va întâmpla cu actualul lot, trebuie să se facă modificări la salariul jucătoarelor, care acum e fix, în sensul de a fi penalizate atunci când pierd şi de a primi prime atunci când câștigă, lucru care le-ar motiva mai mult.

“La sfârșitul campionatului se va face o evaluare asupra jucătoarelor. Cele care nu dau randament vor pleca. Evaluarea se va face cu conducerea clubului, cu antrenorul, încercăm să avem pentru 2017-2018 un lot puternic. Ne dorim ca banul public să fie controlat cât mai bine și pe contractele lor să fie modificate clauze, să fie determinate să joace cât mai bine. Dacă meciul e pierdut, să fie penalizate. E o propunere, într-un anumit cuantum. La victorie putem oferi prime. Ele au un salariu fix. Fie că câștigă, fie că pierd, au același salariu. Ar trebui să punem și condiții de perfomanţă”, a comentat Chiriac.

Acesta a adăugat că, în acest moment, situația nu este atât de tensionată pe cât s-a vehiculat în spațiul virtual și că, pe de altă parte, dacă jucătoarele sau antrenorii se vor decide să plece, este alegerea lor. “Nu e o situație foarte tensionată pentru că, la nivel național, știți care e situația sportului de performanţă. Sunt întârzieri cu banii, eu nu pot aloca bani decât după aprobarea bugetului, dar avem un buget îndestulător pentru o echipă performantă. Depinde acum de jucătoare și antrenori cât înțeleg ei acest lucru și cât sunt alături de echipă și de suporteri. Avem bani suficienți și pentru Liga Campionilor.  Dar nu putem ține un om cu forța, dacă nu este și cu inima alături de această echipă. Nu vreau să mă implic ca alții din trecut în echipă, eu vorbesc cu conducerea clubului. Conducerea a vorbit cu ei, le-a spus că sunt nemulțumiri legate de rezultatele slabe, însă ei nici nu au confirmat, nici nu au infirmat că ar fi în negocieri cu altă echipă”, a adăugat președintele CJ Brăila.

În acest moment, salariul unei jucătoare de la HC Dunărea Brăila se situează undeva între 2.000 şi 3.000 de euro, în funcție de palmares și poziția pe care joacă.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati