Preşedintele PNL Galaţi: Aceste noi biruri introduse sunt o catastrofă pentru mediul de afaceri

* Liberalii spun că vor încerca să blocheze adoptarea modificărilor în plan fiscal *

Președintele PNL Galați, senatorul George Stângă, a declarat că modificările în plan fiscal făcute în programul de guvernare reprezintă “o catastrofă pentru mediul de afaceri”, PNL urmând să facă tot ce îi stă în putință să împiedice adoptarea, în Parlament, a acestor măsuri. Senatorul PNL a menționat câteva din măsurile fiscale promise în programul de guvernare al PSD, măsuri care însă urmează să își amâne termenele de aplicare și a criticat lipsa absorbției fondurilor europene, dar și lipsa investițiilor.

“Aceste noi biruri introduse nu sunt decât o catastrofă pentru mediul de afaceri care deja are o povară fiscală pe care nu o poate duce și este de datoria noastră, a PNL și altor partide care vor să facă opoziție, dar și a oamenilor de afaceri pe care îi invit să se implice activ în demersul nostru de a stopa implementarea acestor decizii, care nu vor  face decât rău economiei românești. Ei pot promova punctele pe care le-au specificat în programul de guvernare doar prin inițiative legistative. Este de datoria noastră de a efectua toate demersurile de a nu le da posibilitatea să treacă prin Parlament aceste acte normative. (…) Au modificat și termenele la care trebuiau să implementeze anumite măsuri, ca scăderea TVA care de  la 1 ianuarie 2018 a fost mutat la 1 ianuarie  2019. Mai mult, au prevăzut în bugetul din acest an peste două miliarde euro – bani obținuți din absorbția de fonduri europene, însă până acum au fost trași 0,1% din previziunea avută de domnul Dragnea. De asemenea, au mai spus că vor direcționa bani spre investiții, dar până acum investițiile sunt cu 60% mai mici decât cele efectuate în 2016”, a declarat parlamentarul liberal.

Totodată, liderul PNL Galaţi a criticat PSD pentru alegerile făcute pentru componența Guvernului Tudose. “PSD este în derivă. Evaluarea pe care a făcut-o cuplul Dragnea-Vâlcu s-a transformat într-o armă împotriva propriului partid. Suntem în situația ridicolă în care un ministru care nu a trecut de evaluarea propriei formațiuni politice să fie promovat prim ministru. Oare nu competența ar fi trebuit să primeze când desemnăm o persoană pentru a ocupa o asemenea funcție? Discutam ieri cu câțiva colegi parlamentari ai PSD și i-am întrebat de ce dacă acești miniștri au fost evaluați și s-a constatat că nu au realizat măsurile din planul de guvernare s-a mers tot pe mâna lor? Am primit un răspuns care m-a șocat –  mi-au zis că oamenii competenți din PSD nu doresc funcții guvernamentale de teama de a nu fi uimiliți public de Liviu Dragnea”, a spus George Stângă.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati