Preşedintele Senatului Universităţii “Dunărea de Jos”, numit secretar de stat la Ministerul Cercetării

* Lucian Puiu Georgescu a atras un număr impresionant de finanţări europene pentru Universitate *

Preşedintele Senatului Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, Lucian Puiu Georgescu, a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Cercetării și Inovării, conform deciziei 197/2017, semnată de premierul Sorin Grindeanu. Prof. univ. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu are 57 de ani şi a fost decanul Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu până în 2012, când a fost ales preşedinte al Senatului Universităţii. Din 2006 este şi evaluator extern ARACIS.

Lucian Puiu Georgescu s-a făcut remarcat în cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi nu doar datorită meritelor studenţilor şi doctoranzilor pe care i-a coordonat de-a lungul anilor, ci şi datorită numărului impresionant de proiecte europene pe care le-a atras pentru instituţia academică din Galaţi, din 2003 fiind numit senior expert pentru Comisia Europeană – Direcţia de Cercetare. Potrivit CV-ului său, este coordonator ştiintific sau coordonator naţional în 15 proiecte internaţionale, director pentru 9 proiecte naţionale, expert în 10 proiecte internaţionale şi în alte 12 proiecte naţionale.

Lucian Puiu Georgescu a candidat, anul trecut, pentru Senatul României, din partea PSD.

Deşi este o onoare pentru Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi să aibă un reprezentant în Guvern, instituţia de învăţământ superior nu a emis nici un comunicat de presă şi nu a postat nici un cuvânt pe propriul site despre numirea lui Lucian Puiu Georgescu în funcţia de secretar de stat.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati